Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 35 χρόνια από το βασικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το Erasmus+.
Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 13 εκατομμύρια άνθρωποι από τη δημιουργία του το 1987.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχινάς και η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel, θα γιορτάσουν την 35η επέτειο του, συναντώντας 35 σημερινούς και πρώην συμμετέχοντες καθώς και εκπρόσωπους της ιδρυτικής ομάδας του προγράμματος.

«Το Erasmus+ είναι μια ιστορία επιτυχίας 35 ετών που έχει προσφέρει ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους, τόνισε σχετικά ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχινάς.

Δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα καλύτερο και πιο συναρπαστικό παράδειγμα του τι ακριβώς σημαίνει ο «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής».

Η Επίτροπος Mariya Gabriel πρόσθεσε ότι το Erasmus+ είναι μια αληθινή ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας, αποκαλύπτοντας ότι κάθε χρόνο, περισσότεροι από 600.000 Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Η ενσωμάτωση του DiscoverEU στο πρόγραμμα

Η τρέχουσα έκδοση του Erasmus+ 2021-2027 σηματοδοτεί την ενσωμάτωση του DiscoverEU στο πρόγραμμα.

Με βάση αυτή την αλλαγή και χάρη στην έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, περίπου 70.000 εισιτήρια για ταξίδια διατέθηκαν για το 2022.

Το DiscoverEU είναι ανοιχτό σε 18χρονους και τους επιτρέπει να ανακαλύψουν την Ευρώπη μέσω ταξιδιού και βιωματικής μάθησης.

Όσον αφορά στον επόμενο γύρο, οι αιτήσεις θα ανοίξουν στις 11 Οκτωβρίου σε υποψηφίους από την ΕΕ και όλες τις χώρες του προγράμματος Erasmus+. Δηλαδή την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.