Το αεροδρόμιο του Μονάχου γίνεται το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που εισήγαγε το PayPal QR Code – ένα σύστημα πληρωμών για κινητά και χωρίς μετρητά – σε όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της θυγατρικής λιανικής Eurotrade.

Η θυγατρική  του Αεροδρομίου του Μονάχου διαθέτει 41 καταστήματα από αφορολόγητα,  ρολόγια και κοσμήματα έως υψηλής ποιότητας ετικέτες μόδας. Ξεκινώντας αμέσως, οι πελάτες μπορούν να κάνουν αγορές χωρίς να αγγίξουν μετρητά ή αναγνώστες καρτών με το TouchPal QR Code και το smartphone τους.

«Και πάλι ήμασταν πρωτοπόροι στην εισαγωγή καινοτομιών όπως τα συστήματα πληρωμών», ανακοίνωσε με ενθουσιασμό ο Sven Zahn, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurotrade Handels-GmbH .

«Η επιλογή της πληρωμής χωρίς επαφή μέσω κωδικού QR σημαίνει περαιτέρω αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών και της ασφάλειας για το αεροδρόμιο του Μονάχου, ειδικά σε περιόδους όπως αυτές.»

Ο νέος κωδικός QR θα ενσωματωθεί απρόσκοπτα στις διαδικασίες των υπαρχόντων συστημάτων check-out συμπεριλαμβανομένης της λογιστικής. Η διαδικασία πληρωμής για αυτό είναι τόσο ασφαλής όσο και απλή: εάν οι πελάτες επιθυμούν να πληρώσουν, ανοίγουν τον κωδικό QR στην εφαρμογή PayPal στο smartphone τους και τον δείχνουν στον ταμία.

Ο ταμίας σαρώνει τον κωδικό και το ποσό που θα πληρωθεί εμφανίζεται απευθείας στην εφαρμογή. Στη συνέχεια, οι πελάτες επιλέγουν τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής που είναι αποθηκευμένος στον λογαριασμό τους στο PayPal – για παράδειγμα τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα – και επιβεβαιώνουν την πληρωμή στο smartphone τους. Οι πελάτες και οι ταμίες λαμβάνουν αμέσως επιβεβαίωση της επιτυχούς συναλλαγής.

Εναλλακτικά, ο κωδικός QR μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών και οι πελάτες τον σαρώνουν με το smartphone τους στην εφαρμογή PayPal.

Και για τις δύο επιλογές, η διαδικασία πληρωμής είναι εντελώς ελεύθερη, καθώς δεν χρειάζεται να εισαχθεί κωδικός PIN και ούτε απαιτείται υπογραφή. Οι επιβάτες με λογαριασμό PayPal Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου ή ΗΠΑ μπορούν πλέον να πληρώσουν στο αεροδρόμιο του Μονάχου με τη νέα λύση πληρωμής.