Ένα ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο με ελάχιστη επίδραση στο φυσικό περιβάλλον πρόκειται να κατασκευάσει η εταιρεία Snøhetta πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.

Το Swart θα είναι τοποθετημένο στους πρόποδες του παγετώνα Svartisen που διέρχεται από το δήμο Melόy στη βόρεια Νορβηγία, ακριβώς πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Από μακριά θα μοιάζει με ένα UFO που έχει προσγειωθεί στην κρυστάλλινη λίμνη, αλλά ο σχεδιασμός του θα βασίζεται σε έναν καλό λόγο. Η κυκλική του δομή θα παρέχει πανοραμική θέα στο φιόρδ και υπόσχεται να εντυπωσιάσει ακόμα και το πιο διάσημο Instagrammer στον κόσμο.

Το Svart θα είναι χτισμένο από ξύλινους ανθεκτικούς στις καιρικές συνθήκες πόλους που εκτείνονται αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ενώ θα μπορεί να προσεγγιστεί με βάρκα και υπάρχουν σχέδια για σύζευξη με ένα ενεργειακό λεωφορείο.

Τα δωμάτια, τα εστιατόρια και οι βεράντες του ξενοδοχείου θα είναι στρατηγικά τοποθετημένα για να μεγιστοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια όλη την ημέρα και τις εποχές. Επιπλέον, η οροφή του είναι επενδυμένη με νορβηγικά ηλιακά πάνελ που παράγονται με καθαρή υδροηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα.