Ο ξενοδοχειακός όμιλος Mandarin Oriental ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την ανάπτυξη ενός πολυτελούς καταλύματος στο κέντρο της Ρώμης, το οποίο θα ανοίξει το 2026.

Η προσθήκη αυτή θα αυξήσει το ιταλικό χαρτοφυλάκιό του σε πέντε ακίνητα, παράλληλα με το Μιλάνο, τη λίμνη Κόμο και τα επικείμενα έργα στην Κορτίνα και το Πόρτο Τσέρβο.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Merope Asset Management, κορυφαία ιταλική εταιρεία επενδύσεων και real estate.

Το Mandarin Oriental, Rome θα στεγαστεί σε δέκα βίλες του δέκατου ένατου αιώνα, οι οποίες χτίστηκαν αρχικά ως κατοικίες για πλούσιους Ρωμαίους και περιβάλλονται από καταπράσινους κήπους, σε κοντινή απόσταση από τα κύρια αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρώμης, όπως η Βία Βένετο, τα Ισπανικά Σκαλιά, η Φοντάνα ντι Τρέβι, η Ρωμαϊκή Αγορά και η Πιάτζα Ναβόνα.

Θα διαθέτει 108 δωμάτια και σουίτες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτικούς κήπους και βεράντες. Τον εσωτερικό σχεδιασμό θα επιβλέψουν οι Gilles & Boissier, γνωστοί για τη δουλειά τους στα ακίνητα Mandarin Oriental στο Μαρακές και τη Μαδρίτη. Οι επιλογές εστίασης θα σχεδιαστούν από την DimoreStudio και η διαμόρφωση του τοπίου από την Parc Nouveau.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε έξι διαφορετικούς χώρους εστίασης, συμπεριλαμβανομένου ενός υπαίθριου χώρου και ενός αυτόνομου εστιατορίου σε μία από τις βίλες. Το Mandarin Bar, που βρίσκεται σε βεράντα στον τελευταίο όροφο, θα προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης ένα σπα πλήρους εξυπηρέτησης με ποικιλία υπηρεσιών ευεξίας, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο και αίθουσες θερμαλισμού.

“Η Ρώμη διαθέτει πολλά ιστορικά και αρχιτεκτονικά αξιοθέατα και αποτελεί έναν προορισμό επιλογής για τους ταξιδιώτες πολυτελείας. Υιοθετούμε στη Ρώμη την ίδια μεθοδική προσέγγιση όπως και για τις άλλες ιστορικές ιδιοκτησίες μας, φροντίζοντας να τιμούμε και να σεβόμαστε το πολιτιστικό κληροδότημα, ενσωματώνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή πολυτέλεια, τη σύγχρονη άνεση, τους κανόνες βιώσιμης ανάπτυξης και τις υπηρεσίες που χαρακτηρίζουν τη φήμη της Mandarin Oriental”, επισήμανε ο κ. Pietro Croce, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Merope Asset Management

Σημειώνεται ότι η Mandarin Oriental Hotel Group διαχειρίζεται μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες στον κόσμο. Ο όμιλος ιδρύθηκε στην Ασία πριν από 60 χρόνια και σήμερα διαθέτει 38 ξενοδοχεία, 10 κατοικίες και 22 αποκλειστικές κατοικίες σε 25 χώρες.