Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Κροατία έσπευσε να αναγνωρίσει τον τρόπο ζωής των ψηφιακών νομάδων (digital nomads).

Ως ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης, βασίστηκε σε ψηφιακούς νομάδες για να διατηρήσει την οικονομία σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η χώρα προσφέρει θεωρήσεις για ψηφιακούς νομάδες εκτός ΕΕ, επιτρέποντας τους να μείνουν για ένα χρόνο χωρίς να πληρώσουν φόρο εισοδήματος.

Ένα χωριό στην Κροατία απευθύνεται ειδικά σε ψηφιακούς νομάδες που θέλουν να αφήσουν πίσω το γραφείο.

Το νέο Digital Nomad Valley Zadar

Το Ζαντάρ είναι μια πόλη -λιμάνι στο κέντρο της Κροατίας, που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προορισμός της Ευρώπης το 2016. Έχει πλούσια ιστορία ως η παλαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη στην Κροατία.

Στο Μπόκιρ, μια περιοχή σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο του Ζαντάρ, βρίσκεται το ολοκαίνουργιο νέο Digital Nomad Valley Zadar ή αλλιώς η “Κοιλάδα”.

Πολυτελή σπίτια δίπλα στην παραλία

Η περιοχή που είναι το πρώτο επιλεγμένο ψηφιακό νομαδικό χωριό στην Κροατία θα ανοίξει επίσημα στις 10 Οκτωβρίου.

Παρέχει πολυτελή σπίτια δίπλα στην παραλία εξοπλισμένα με γρήγορη σύνδεση WiFi.

Καθώς και πρόσβαση σε έναν αποκλειστικό χώρο συνεργασίας καθώς και σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το χωριό.

Όσοι μάλλον ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα που απολαμβάνουν να ζουν με άλλους, θα βρουν ευκαιρίες στέγασης που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Διαμονή από 130 ευρώ την εβδομάδα

Η διαμονή ξεκινά από 130 ευρώ την εβδομάδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες κάθε φορά.
Δηλαδή 520 ευρώ για τέσσερις εβδομάδες. Ποσό σημαντικά λιγότερο από το μέσο ενοίκιο διαμερισμάτων στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Το Valley είναι πνευματικό παιδί του Mario Mrksa, Διευθύνοντος Συμβούλου της grabAhome, μιας υπηρεσίας κράτησης διαμερισμάτων στην Κροατία.

«Καθώς πολλοί digital nomads είναι επιχειρηματίες και εργάζονται για τον εαυτό τους, θέλουμε να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις δικτύωσης και συνέδρια για την επιχειρηματικότητα και να εμπλέξουμε και την τοπική κοινότητα, δήλωσε ο Mario Mrksa.

Υπάρχουν πολλοί σοβαροί επιχειρηματίες που ζουν έναν νομαδικό τρόπο ζωής και θέλουμε να τους προσελκύσουμε».

Η στήριξη από την κυβέρνηση

Από τη στιγμή που η πανδημία έπληξε άσχημα την Κροατία, η κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα για να προσελκύσει digital nomads. Στόχος της ήταν να στηρίξει την οικονομία.

Η Κροατία έγινε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ψηφιακής θεώρησης νομαδικών νομάδων τον Ιανουάριο του 2021.