Στα ακίνητα της Airbnb, βρίσκεται το σπίτι που κάποτε ανήκε στον Κλωντ Μονέ τον Γάλλο ζωγράφο -έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του ιμπρεσιονισμού- στο Ζιβερνύ της Γαλλίας.

Το σπίτι γνωστό ως Blue House αγοράστηκε από τον Μονέ τον 19ο αιώνα και σύμφωνα με την Airbnb ο καλλιτέχνης το επέλεξε “επειδή ο κήπος του ήταν ιδανικός για να καλλιεργήσει τα λαχανικά που αγαπούσε να μαγειρεύει”.
Αν και το Blue House έχει αρκετή γοητεία, δεν είναι το σπίτι στο οποίο ζούσε ο Μονέ όταν ζωγράφισε τα περίφημα νούφαρα του, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Βρίσκεται στην καρδιά του Ζιβερνύ, ενός χωριού στην περιοχή της Νορμανδίας στη βόρεια Γαλλία, όπου ο καλλιτέχνης έζησε και εργάστηκε για αρκετά χρόνια.
Έχει τρία δωμάτια και τρία μπάνια, ανακαινίστηκε το 2016 και η επίπλωση του είναι συνδυασμός σύγχρονων κομματιών με έπιπλα αντίκες που τονίζουν την ιστορική του προέλευση.

Ολόκληρο το δίπατο σπίτι είναι διαθέσιμο για ενοικίαση, αν και οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να κλείσουν μόνο έναν όροφο, με κόστος από 198 ευρώ την βραδιά.