Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ένα σχέδιο ανάκαμψης του τουρισμού. Με στόχο την ενίσχυση των εγχώριων και εισερχόμενων ταξιδίων και την επιτάχυνση της ανάκαμψης της βιομηχανίας.

Το σχέδιο στοχεύει στην ανάκαμψη σε επίπεδα πριν από την πανδημία:

  • Του εγχώριου τουρισμού έως το 2022.
  • Του διεθνούς τουρισμού έως το 2023.

Οι νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Οι νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν ένα σχέδιο κουπονιών National Lottery ‘Days Out’ 10 εκατομμυρίων λιρών, για την υποστήριξη αξιοθέατων.
Καθώς και ένα νέο σιδηροδρομικό πάσο για να ενθαρρύνουν τα εγχώρια διαλείμματα.

Το πρόγραμμα κουπονιών θα ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο για να ενθαρρύνει ταξίδια πέρα ​​από την κορυφαία καλοκαιρινή σεζόν.

Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κουπόνια για εξαργύρωση σε αξιοθέατα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022.

Σιδηροδρομικό πάσο

Ένα σιδηροδρομικό πάσο για τους «stay cationers» θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Θα αφορά ταξίδια με τρένο με βάση το πέρασμα BritRail.

Τουριστικός κόμβος δεδομένων

Το σχέδιο υπόσχεται «μια νέα εστίαση» στην τεχνολογία και τα δεδομένα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα διερευνήσει πώς τα τουριστικά δεδομένα που συλλέγονται στα σύνορα μπορούν να υποστηρίξουν τον τομέα.
Και δεσμεύτηκε να δημιουργήσει έναν τουριστικό κόμβο δεδομένων για την παρακολούθηση των τάσεων των καταναλωτών στα ταξίδια και την ενημέρωση της πολιτικής και μάρκετινγκ.

Το πρόγραμμα υπόσχεται επίσης ένα Σχέδιο Αειφόρου Τουρισμού. Θα εξετάσει μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων του τουρισμού στο περιβάλλον και την εξισορρόπηση των αναγκών των κοινοτήτων με τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού.

Το σχέδιο θα βασιστεί σε ήδη πραγματοποιηθείσες επενδύσεις, όπως το England Coast Path, και θα λάβει μια «ριζική και αναλυτική επισκόπηση» του τρόπου χρηματοδότησης του τουρισμού σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Πρόγραμμα εγγραφής τουριστικών καταλυμάτων στην Αγγλία

Η κυβέρνηση θα διαβουλευτεί επίσης για ένα πρόγραμμα εγγραφής τουριστικών καταλυμάτων στην Αγγλία. Αυτό θα «εξετάσει τα οφέλη των βραχυπρόθεσμων ενοικίων διακοπών» και τον «αντίκτυπο τους στις τοπικές οικονομίες και κοινότητες».

Πριν από την πανδημία, η Αγγλία έπρεπε να φτάσει 100 εκατομμύρια εγχώρια ταξίδια διανυκτέρευσης το 2020. Το 2019 41 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δαπανώντας πάνω από 28 δις λίρες.

Περίπου 19 εκατομμύρια λίρες έχουν διατεθεί για εκστρατείες μάρκετινγκ για την προώθηση πόλεων και κωμοπόλεων σε ολόκληρη τη χώρα. Και μια εγχώρια εκστρατεία 5,5 εκατομμυρίων λιρών έχει ήδη ξεκινήσει.

Ανακοινώνοντας το σχέδιο, ο υπουργός Τουρισμού Νάιτζελ Χάντλστον χαρακτήρισε τον τομέα ως «ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας».

Και είπε πώς «το σχέδιο ανάκαμψης του τουρισμού είναι το προσχέδιο μας για το πώς ο τομέας μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα από την πανδημία, γρηγορότερα από τις προβλέψεις».