Eνεργοποιείται και πάλι το υδατοδρόμιο της, μετά την έγκριση χρήσης των εγκαταστάσεων.

Με την τυπική διαδικασία της έγκρισης, το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα γίνει το πρώτο υδατοδρόμιο με άδεια λειτουργίας στην Πελοπόννησο, πλήρως εναρμονισμένο με τον νέο νόμο.

Ειδικότερα, κλιμάκιο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας – ΑΠΑ, Λιμεναρχείου, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ώστε να ελέγξει τις χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου και να δώσει το οριστικό πράσινο φως για την επαναλειτουργία του.

Κατά την επιθεώρηση, παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Hellenic Seaplanes που συμμετέχει στο μετοχικό-επενδυτικό σχήμα του υδατοδρομίου στην εταιρεία Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών.

Προηγουμένως, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) είχε τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου στο λιμάνι του και πλέον προχωράει στην ακόμα καλύτερη εμπορική αξιοποίησή του, δίνοντας ξανά ενεργό ρόλο στο υδατοδρόμιο της Αχαϊκής πόλης.

Ενδεικτικά οι χρόνοι πτήσεων με Υδροπλάνο από το Υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι:

  • Προς την Αθήνα 45 λεπτά
  • Προς την Κέρκυρα 55 λεπτά
  • Προς τις Σπέτσες 42 λεπτά
  • Προς την Πύλο 38 λεπτά
  • Προς την Κεφαλονιά 28 λεπτά

Με αφορμή την επιθεώρηση του Υδατοδρομίου Πατρών ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης, τοποθετήθηκε για το θέμα της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατρών:

«Το τελικό στάδιο ώστε το υδατοδρόμιο της Πάτρας να είναι πλήρως αδειοδοτήμενο υδατοδρόμιο, το πρώτο πανελλαδικώς είναι γεγονός! Έχουμε εργαστεί πολύ για αυτήν την θετική πορεία του έργου και σε συνεργασία με το μετοχικό σχήμα ευελπιστούμε ότι ο ερχομός των υδροπλάνων ξανά στην πόλη μας θα μεγιστοποιήσει το brand name της, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Πάτρα αλλά και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Τάσος Γκόβας δήλωσε:

«Η Πάτρα με την επικαιροποίηση της αδειοδότησης του Υδατοδρομίου αποκτά μια πρωτοποριακή πύλη εισόδου στο λιμάνι της. Το Υδατοδρόμιο Πάτρας, ως το κεντρικό Υδατοδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, θα αποτελέσει τον «οδηγό» για να δημιουργηθεί ένα εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου γεγονός που θα επιτρέψει την γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών με πτήσεις υδροπλάνων» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόβας.