Στην αύξηση των τουριστικών εισόδων στοχεύει η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού τη νέα χρονιά. Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος και η μετεξέλιξη του τουριστικού μοντέλου «ήλιου και θάλασσας» οδηγούν αυτή τη στρατηγική. Θα αποτελέσουν το σημείο- κλειδί για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιο προορισμό 365 μέρες το χρόνο.

«Η στόχευσή μας είναι να πετύχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα που έρχονται από τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι από τους πρωταθλητές στην προσέλκυση επενδύσεων», είχε αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90.1 FM”.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ο ίδιος σημείωσε: «Η χώρα μας είναι κατά 80% ορεινή, κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί στο εξωτερικό και αυτό πρέπει να το επικοινωνήσουμε. Δηλαδή να συστήσουμε τη χώρα μας και ως ορεινό προορισμό, όχι μόνο ως χιονοδρομικό. Γιατί διαθέτει όμορφες διαδρομές για περίπατο, για αναρρίχηση, για ορειβασία, για καγιάκ και για άλλου είδους δραστηριότητες. Δηλαδή προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού και για τους 12 μήνες του έτους».

Κεντρικοί άξονες της επικοινωνιακής εκστρατείας της Ελλάδας

  1. Το 70% της φετινής καμπάνιας θα κάνει χρήση των ψηφιακών εργαλείων και θα στοχεύει στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.
  2. Ο ΕΟΤ θα δώσει το «παρών» σε 47 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με νέα, ψηφιακά περίπτερα
  3. Νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και νομοσχέδια που θα αφορούν τον καταδυτικό τουρισμό και την τουριστική εκπαίδευση.

Αυξήθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις

Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019, οι τουριστικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 17,530 δισ. ευρώ. Σημείωσαν δηλαδή αύξηση κατά 13,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Αναμένεται λοιπόν ότι για το σύνολο του 2019, τα τουριστικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 18 δισ. ευρώ από 16,1 δισ. ευρώ που ήσαν το 2018.

Όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα το 2019, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 31 εκατομμύρια, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι επισκέπτες της κρουαζιέρας.