Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πολλοί Αμερικανοί είναι πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν τώρα στην Ευρώπη, λόγω του φθηνού ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο.

Η Ευρώπη είναι ο προορισμός της σεζόν για τους τουρίστες από τις ΗΠΑ, αφού για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια ένα ευρώ ισούται με ένα δολάριο (1 δολάριο=0,98 ευρώ).

Η ισοτιμία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τουριστικό τομέα, ειδικά για τις αεροπορικές εταιρείες που εμπορεύονται καύσιμα σε δολάρια. Συνολικά, ό,τι εισάγεται θα γίνει πιο ακριβό.
Από την άλλη, οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν στην Ευρώπη θα έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και θα ξοδέψουν περισσότερα.

«Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για ένα ταξίδι στην Ευρώπη», αναφέρει το πρακτορείο οικονομικό ειδήσεων Bloomberg.

Το δίκτυο CBS υπόσχεται στους τηλεθεατές του που θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη ότι «τα πάντα, από κρουασάν μέχρι ταξί και πολυτελή προϊόντα θα είναι φθηνότερα από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες».

Σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία, αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό.
Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ έπρεπε να πληρώσουν κάτι λιγότερο από 1,60 δολάρια για ένα ευρώ το καλοκαίρι του 2008. Πριν από ένα χρόνο, ήταν ακόμα 1,19 δολάρια. Τώρα υπάρχει ουσιαστικά ισοτιμία και ένα δολάριο αξίζει όσο περίπου το ευρώ.

Οι έγκριτοι New York Times κάνουν λόγο για «περισσότερες διακοπές με τα ίδια χρήματα».
Ο Mark Zandi, ο επικεφαλής οικονομολόγος στην εταιρεία ανάλυσης Moody’s, συμβουλεύει τους Αμερικανούς πως «αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη και να σας περισσεύουν χρήματα, κάντε το τώρα».

Το ενδιαφέρον για ένα ταξίδι πέρα ​​από τον Ατλαντικό επιβεβαιώνει και η ταξιδιωτική πύλη Expedia.
Μέσα σε μία εβδομάδα στις αρχές Ιουλίου κατέγραψαν αύξηση 25% οι αναζητήσεις για πτήσεις προς Παρίσι και Φρανκφούρτη, από τις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η επιθυμία των Αμερικανών να ταξιδέψουν είναι μεγάλη από τότε που υποχώρησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα αρχικά στοιχεία για το τρέχον έτος επιβεβαιώνουν την τάση. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τουριστών από τις ΗΠΑ στη Γερμανία από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο τετραπλασιάστηκε από έτος σε έτος, φτάνοντας τις 800.000.
Ωστόσο, υπήρξε μια δραματική ύφεση τα έτη του κορωνοϊού 2020 και 2021, ενώ το 2019, είχαν καταγραφεί κάτι λιγότερο από επτά εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.