Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ανησυχητικές χαρακτηρίζουν οι βουλευτές στην Ολλανδία τις εικόνες με τις μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Το χάος είναι μια καθημερινή κατάσταση στον αερολιμένα που προκαλεί «σύγχυση και οργή», όπως τονίζουν οι βουλευτές και ξεκίνησε από τις διακοπές το Πάσχα.

Για το χάος στο Schiphol ο Dick Benschop διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου έχει κληθεί στο κοινοβούλιο για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κατάσταση, ενώ το υπουργικό συμβούλιο απαιτεί εβδομαδιαίες ενημερώσεις για το θέμα.

«Το μήνυμα που στέλνουμε συνεχώς εκεί είναι: Λύστε το, δήλωσε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Υποδομών Mark Harbers.

Το αεροδρόμιο πρέπει να επικεντρωθεί σε υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ελπίζουμε λοιπόν, σε γρήγορη συμφωνία με τα συνδικάτα.»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Mark Harbers το Schiphol έχει ένα ξεκάθαρο καθήκον.
Πρέπει να πείσει «τους υπαλλήλους του σήμερα και τους υπαλλήλους του μέλλοντος» καθώς και «τους επιβάτες και εμάς ως κυβέρνηση» ότι μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Schiphol, τα προβλήματα με πολυκοσμία και ουρές θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του χάους. Το Schiphol επιχειρεί με νέες προσλήψεις και αυξήσεις μισθών να βελτιώσει την εικόνα στη ροή των επιβατών.