Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι επιβάτες που επηρεάστηκαν από καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Ισπανίας, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Όπως αποκαλύπτει η AirHelp, πρόκειται για σχεδόν το 24% των ταξιδιωτών στην χώρα.

Ο κύριος λόγος για την ταλαιπωρία τους ήταν οι απεργίες που πραγματοποιήθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα.

Οι απεργίες των ελεγκτών σε διαφορετικά αεροδρόμια της χώρας ή εκείνες του προσωπικού της Air Nostrum ή της Air Europea επηρέασαν τους επιβάτες που σχεδίαζαν να επισκεφθούν αυτή την περιοχή αεροπορικώς.

Μεταξύ αυτών που επλήγησαν περισσότερο ήταν εκείνοι στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια, με το 30% από αυτούς να εγκαταλείπει αργά το νησί.
Εκτός από τη Γκραν Κανάρια, οι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Μάλαγα και στην Τενερίφη Σουρ υπέστησαν επίσης σημαντικές διακοπές, στις πτήσεις.

Οι καθυστερήσεις στα ισπανικά αεροδρόμια σημειώθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όπου χιλιάδες επιβάτες αντιμετώπισαν τεράστια αβεβαιότητα.

Αναγκαία τα μέτρα για το καλοκαίρι

Η Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών (ALA) της χώρας προτρέπει το υπουργείο Μεταφορών να διασφαλίσει ότι τα ισπανικά αεροδρόμια καλύπτουν τη ζήτηση για τουρίστες, το καλοκαίρι.
Το χάος που προκλήθηκε στα ισπανικά αεροδρόμια ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων πτήσεων ενδέχεται να συμβεί και αυτή τη θερινή περίοδο.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια παρόμοια κατάσταση με αυτή που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, η Ομοσπονδία Ταξιδιωτικών Γραφείων Μαδρίτης (FEMAV) ζήτησε άμεση δράση για την αποφυγή μεγάλων καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο Adolfo Suarez Madrid-Barajas.

Η FEMAV θεωρεί ότι η έλλειψη προσωπικού στον έλεγχο διαβατηρίων οδήγησε σε μεγάλο αριθμό χαμένων πτήσεων πέρυσι, προειδοποιώντας ότι η ίδια κατάσταση πρόκειται να επαναληφθεί και φέτος.

Επιπλέον, οι ταξιδιωτικές εταιρείες της Μαδρίτης προέτρεψαν το τμήμα τουρισμού της χώρας να ενισχύσει τα μέσα καθώς και τους πόρους στους ελέγχους αεροδρομίων.

Ωστόσο, παρά τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας, η Ισπανία κατάφερε να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό επιβατών. Τον Μάρτιο οι διεθνείς  επιβάτες ξεπέρασαν τα περσινά επίπεδα της ίδιας περιόδου.

Με βάση τα στοιχεία που παρείχε η Turespana, πάνω από 6,5 εκατομμύρια επιβάτες αεροπορικών μεταφορών έφτασαν στην Ισπανία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας έτσι αύξηση 30% σε σύγκριση με τα δεδομένα της αντίστοιχης περσινής περιόδου.