Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ανακοίνωσε αύξηση στα αεροπορικά  τέλη από 19,36 λίρες ανά επιβάτη σε 37,63 λίρες, υποστηρίζοντας οτι  είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσει τις απώλειες που σχετίζονται με την πανδημία.

Την ίδια ώρα οι αεροπορικές εταιρείες καταγγέλουν την απόφαση αυτή, καθώς αν εφαρμοστεί  θα οδηγήσει σε ακριβότερα αεροπορικά εισιτήρια για τους επιβάτες.

Οι εκπρόσωποι του Χίθροου υποστηρίζουν οτι οι τιμές στα εισητήρια θα αυξηθούν κατα μόνο 4% σε μια μέση πτήση και αναφέρουν:

“Η συντριπτική πλειοψηφία των αεροδρομίων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τον κόσμο αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές τους Δεν είναι ένα μοναδικό φαινόμενο του Heathrow, αλλά μια νόμιμη αντίδραση για να διατηρηθούν τα αεροδρόμια σε λειτουργία”.

Πως αντιδρούν οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών

“Το σχέδιο της Χίθροου θα ανατρέψει την ικανότητα του κλάδου μας να υποστηρίξει την ανάκαμψη των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο Luis Gallego, CE) της International Airlines Group (IAG).

Η  Virgin Atlantic αναφέρει ότι:”Η αύξηση των τελών θα τιμωρήσει τους πελάτες και το εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου.Αυτό ισοδυναμεί με επιβάρυνση στους πελάτες που πληρώνουν και σε μια βιομηχανία που έχει ήδη υποστεί σοβαρά εμπόδια από το Covid-19″, δήλωσε

Η ΙΑΤΑ χαρακτήρισε επίσης “εξωφρενική συμπεριφορά” του Χίθροου.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο έχασε περίπου 2 δισεκατομμύρια λίρες το 2020.