Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα ανοίξει ξανά τον τερματικό σταθμό 4 (Terminal 4) στις 14 Ιουνίου, αφού παρέμεινε κλειστό για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ο κόμβος του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η επαναλειτουργία ήταν μέρος του σχεδίου του να «αυξήσει τη χωρητικότητα του αεροδρομίου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής».

Η Qatar Airways θα είναι ο πρώτος αερομεταφορέας που θα μετακομίσει στον τερματικό σταθμό 4 και θα ακολουθήσει άλλες 30 αεροπορικές εταιρείες τον επόμενο μήνα.
H Χίθροου είπε ότι η κίνηση θα απελευθερώσει επίσης χώρο στα άλλα τρία τερματικά της.

«Ενώ είμαστε ακόμη χρόνια μακριά από την επιστροφή του αριθμού των επιβατών στα προ της πανδημίας επίπεδα, η επαναλειτουργία του Terminal 4 θα δώσει στις αεροπορικές εταιρείες στο Heathrow επιπλέον χώρο σε όλο το αεροδρόμιο, τόνισε ο John Holland-Kaye, Διευθύνων Σύμβουλος του Heathrow.

Παράλληλα θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν τον αντίκτυπο που εξακολουθούν να έχουν τα πρόσθετα ταξιδιωτικά έγγραφα κατά τις ώρες check-in. Υποσχόμαστε ένα ομαλό ταξίδι, διασφαλίζοντας ότι οι συνάδελφοι θα βρίσκονται στους τερματικούς σταθμούς και θα βοηθούν τους επιβάτες».

Κατά τη διάρκεια του διετούς κλεισίματος, το Heathrow ανακαίνισε μέρη του Terminal 4, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των τουαλετών, του κλιματισμού και των μηχανημάτων ελέγχου παραδιδόμενων αποσκευών.

Το αεροδρόμιο είπε ότι αυτή τη στιγμή προσλαμβάνει έως και 1.000 νέους εργαζόμενους ασφαλείας καθώς και άλλο προσωπικό για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών.

Η Χίθροου παραδέχτηκε ότι οι ουρές ήταν «μεγαλύτερες από το συνηθισμένο» κατά το check-in, την ασφάλεια και την παραλαβή των αποσκευών σε ώρες αιχμής κατά τη διάρκεια των διακοπών της περασμένης εβδομάδας.

Οι αεροπορικές εταιρείες που πρόκειται να επιστρέψουν στον τερματικό σταθμό 4 τις επόμενες εβδομάδες είναι:

Air Algerie, Air Astana, Air Malta, Air Mauritius, Air Serbia, Azerbaijan Airlines, Bulgarian Air, El Al, Etihad Airways, Gulf Air, ITA Airlines, Kenya Airways, Korean Air, Kuwait Airways, Malaysia Airlines, Oman Air, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Brunei, Saudi Arabia Airlines, TAROM, Tunis Air, Uzbekistan Airways και Vietnam Airlines.