Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι χαλαρώνει την καραντίνα του για πλήρως εμβολιασμένους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Το νέο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Μαΐου τα μεσάνυχτα.

Η υποχρεωτική περίοδος καραντίνας θα μειωθεί από 14 σε 7 ημέρες για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από περιοχές χαμηλού κινδύνου, όπως ηπειρωτική Κίνα, Μακάο, Ταϊβάν, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη. Θα πρέπει να παρακολουθούνται αυτόματα για τις επόμενες επτά ημέρες και να δοκιμάζονται για COVID-19 την 12η ημέρα μετά την άφιξη.

Πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την ηπειρωτική Κίνα, το Μακάο και την Ταϊβάν θα υποβληθούν σε υποχρεωτικές δοκιμές την 3η, 5η και 12η ημέρα μετά την άφιξη. Oι άλλοι θα πρέπει να δοκιμαστούν στις 12, 16 και 19 ημέρες.

Η καραντίνα θα μειωθεί σε 14 ημέρες για ταξιδιώτες από χώρες μεσαίου και υψηλού κινδύνου , όπως Μπαγκλαντές, Βέλγιο, Καναδάς, Εκουαδόρ, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Καζακστάν, Ρουμανία, Ρωσία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα χρειαστούν μια ακόμη εβδομάδα αυτοπαρακολούθησης και πρέπει να δοκιμαστούν για COVID-19 την τρίτη, έβδομη, 12η, 16η, 19η και 26η ημέρα μετά την άφιξη.

Όσοι προέρχονται από περιοχές εξαιρετικά υψηλού κινδύνου όπως η Ινδία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει ακόμη να εκπληρώσουν καραντίνα 21 ημερών , ακόμα κι αν εμβολιάζονται κατά του Covid-19.