Το Χονγκ Κονγκ θα συντομεύσει την απαίτηση καραντίνας 21 ημερών για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες σε δύο εβδομάδες από τις 5 Φεβρουαρίου, δεδομένης της πολύ μικρότερης περιόδου επώασης της παραλλαγής Omicron .

Η διευθύνουσα σύμβουλος Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη αναφορά για την κίνηση καραντίνας, είπε επίσης ότι τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα παραμείνουν σε ισχύ για άλλες δύο εβδομάδες έως τις 17 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα στο σχολείο θα παραμείνουν κλειστά για δύο ακόμη εβδομάδες έως τις 21 Φεβρουαρίου.

«Υπάρχουν πολλές αόρατες ζεύξεις μετάδοσης στην κοινότητα και έχουμε αγωνιστεί για να κόψουμε αυτές τις συνδέσεις», είπε ο Λαμ. «Γι’ αυτό έχουμε καταφύγει σε γρήγορα και σκληρά μέτρα». Η απόφαση για συντόμευση της περιόδου καραντίνας ήρθε μετά από επίμονες καταγγελίες ταξιδιωτών και εταιρειών που πλήρωναν υψηλό κόστος καραντίνας για τους εργαζόμενους.

Επί του παρόντος, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που επιστρέφουν από 147 χώρες ή μέρη που θεωρούνται υψηλού κινδύνου υπόκεινται σε καραντίνα 21 ημερών σε καθορισμένα ξενοδοχεία. Όσοι φτάνουν από 15 χώρες πρέπει να απομονωθούν στην καραντίνα του Penny’s Bay για τέσσερις ημέρες πριν ολοκληρώσουν την υπόλοιπη καραντίνα τους σε ένα ξενοδοχείο. Στο ίδιο υπόκεινται και οι μη εμβολιασμένοι κάτοικοι που επιστρέφουν από χώρες μεσαίου κινδύνου.