konstantinoupoli

Το όνομα του Τούρκου πρωθυπουργού και προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πιθανό να φέρει το αεροδρόμιο που χτίζεται στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Λούτφι Ελβάν δήλωσε ότι το αεροδρόμιο μπορεί να ονομασθεί «Διεθνής Αερολιμένας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», καθώς είναι «το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς για να τιμήσει τον Τούρκο ηγέτη, ο οποίος εκσυγχρόνισε τη χώρα».

Το νέο αεροδρόμιο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε φέτος στα προάστια της Κωνσταντινούπολης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, έχει χαρακτηρισθεί ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου και αποτελεί ακόμη ένα φιλόδοξο κατασκευαστικό εγχείρημα ίου Τ. Ερντογάν, ο οποίος έχει ήδη προσφέρει το όνομά του σε άλλες υποδομές, όπως ένα πανεπιστήμιο και ένα στάδιο.

Η Κωνσταντινούπολη ήδη διαθέτει το κεντρικό αεροδρόμιο «Ατατούρκ», ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο αεροδρόμιο, το «Σαμπιχά Γκοκτσέν». Το νέο αεροδρόμιο, σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές, ενδέχεται να καταστεί το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου.