Το ένα πέμπτο των παραθεριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να κάνουν κράτηση ή να αναζητήσουν τις επόμενες διακοπές τους, τέσσερις έως πέντε μήνες νωρίτερα.

Αυτό αναφέρουν τα πρόσφατα στοιχεία από έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide για την Aviva.

Πάνω από το ένα τέταρτο από αυτούς, εν τω μεταξύ, σχεδιάζει τις διακοπές του μόλις δύο έως τρεις μήνες νωρίτερα, υποδεικνύοντας ότι οι Βρετανοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον Ιανουάριο για να κλείσουν ταξίδια τόσο το Πάσχα όσο και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η έρευνα υποδηλώνει ότι λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο των παραθεριστών αναμένουν να φύγουν για ταξίδια αναψυχής δύο φορές το 2024, ενώ ένας στους οκτώ αναμένει να κάνει διακοπές τρεις φορές φέτος.

Πόσο θα διαρκέσουν οι διακοπές τους

Εξετάζοντας τη διάρκεια των διακοπών φέτος, λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των Βρετανών επιλέγουν να φύγουν για τέσσερις έως επτά νύχτες, ακολουθούμενο από λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο που θα κάνουν ταξίδια για οκτώ έως 14 νύχτες. Ένας στους δέκα θα ταξιδέψει για το Σαββατοκύριακο πραγματοποιώντας δύο έως τρεις διανυκτερεύσεις.

Τι θέλουν να δουν στα ταξίδια τους

Από εκείνους που πηγαίνουν διακοπές το 2024, λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο (21%) θέλει να δει τουριστικά αξιοθέατα, ακολουθούν διακοπές περιπέτειας/περιήγησης (10%) και κρουαζιέρα (11%), υποδεικνύοντας ότι οι Βρετανοί μπορεί να έχουν όρεξη για εξερεύνηση και περιπέτεια.