Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των καταστημάτων που βρίσκονται στα αστέρια Γλυφάδας από τη Grivalia Hospitality , ενώ προς το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί και ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή της τεχνικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το πολυτελές ξενοδοχείο των 400 κλινών στην έκταση των 285 στρεμμάτων.

Το επενδυτικό σχέδιο της Grivalia Hospitality, που σήμερα ελέγχεται κατά 25% από την Grivalia ΑΕEΑΠ η οποία συγχωνεύεται με τη Eurobank, προβλέπει την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 400 κλινών, πολυτελών κατοικιών, χώρων εστίασης και κέντρων διασκέδασης.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Γιώργος Χρυσικός, η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης και θα προσεγγίσει τiw 28.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο ίδιος υποστήριξε την Παρασκευή, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Grivalia κατά την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση με τη Eurobank, πως οι εργασίες για τη μεταφορά των υφιστάμενων καταστημάτων θα ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται πως η εταιρεία ελέγχει το 80% της «Ναυσικά ΑΕ» που διαχειρίζεται τα «Αστέρια», ενώ ο όμιλος Παπαθεοχάρη έχει διατηρήσει το υπόλοιπο 20%.

Μετά την απορρόφηση της Grivalia, η Eurobank θα βρεθεί με το 25% της Grivalia Hospitality, η οποία με έδρα το Λουξεμβούργο ελέγχει αξιόλογο χαρτοφυλάκιο στον χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού.