Η Turkish Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της Tουρκίας, ανέφερε σημαντική αύξηση στον αριθμό των επιβατών και στον όγκο φορτίων το 2023, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη και την ανθεκτικότητά της στον τομέα των αερομεταφορών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Turkish Airlines (THY), η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε σημαντική αύξηση στην κίνηση και τις δραστηριότητές της για την Περίοδος Ιανουαρίου έως Νοεμβρίου 2023, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Αυτή η ανάπτυξη είναι απόδειξη των επιτυχημένων στρατηγικών της αεροπορικής εταιρείας και της ικανότητάς της να προσαρμοστεί στη δυναμική αγορά αερομεταφορών.

Τους πρώτους έντεκα μήνες του 2023, η Turkish Airlines είδε τον αριθμό των διεθνών επιβατών της να εκτοξεύεται στα 27,2 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 27,9% από τα 21,2 εκατομμύρια που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο το 2022. Αυτή η εντυπωσιακή ανάπτυξη καταδεικνύει την διεύρυνση του παγκόσμιου δικτύου και η αυξανόμενη δημοτικότητά του μεταξύ των διεθνών ταξιδιωτών.

Ο συντελεστής συνολικού φορτίου επιβατών, ένας βασικός δείκτης της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών εταιρειών, παρουσίασε επίσης αύξηση. Ανέβηκε 2,3 μονάδες στο 82,8% την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2022. Ο διεθνής συντελεστής φόρτωσης επιβατών έφτασε το 82,6%, ενώ ο συντελεστής φόρτωσης εσωτερικού διαμορφώθηκε στο εντυπωσιακό 84,8%.

Τα συνολικά διαθέσιμα χιλιόμετρα θέσεων (ASK) της Turkish Airlines – ένα μέτρο της χωρητικότητας των αεροπορικών εταιρειών – αυξήθηκαν κατά 16,1% σε 215 δισεκατομμύρια το 2023, από 185,2 δισεκατομμύρια το 2022. Αυτή η επέκταση της χωρητικότητας είναι σύμφωνη με τη στρατηγική ανάπτυξης της αεροπορικής εταιρείας και τη δέσμευσή της να ενίσχυση της συνδεσιμότητας και της προσβασιμότητας για τους επιβάτες του.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε μια ελαφρά μείωση στον όγκο φορτίου και αλληλογραφίας της, η οποία μειώθηκε κατά 2,8% από 1,54 εκατομμύρια τόνους το 2022 σε 1,50 εκατομμύρια τόνους το 2023. Παρά το γεγονός αυτό, η Turkish Airlines συνέχισε να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμιες μεταφορές φορτίου, προσαρμοσμένες στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Με την έναρξη των εργασιών το 2024, το Widect, το νέο εγχείρημα της Turkish Airlines στον τομέα της E-Commerce Logistics, θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της στην παγκόσμια αγορά.

Μόνο τον Νοέμβριο του 2023, η Turkish Airlines μετέφερε 6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 4,1% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Αυτή η ανάπτυξη επιτεύχθηκε παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στον κλάδο των αερομεταφορών, επιδεικνύοντας την επιχειρησιακή αριστεία της αεροπορικής εταιρείας και την απήχηση των πελατών.

Η χωρητικότητα της αεροπορικής εταιρείας, μετρούμενη σε Διαθέσιμα Χιλιόμετρα Θέσης, παρουσίασε επίσης αύξηση 12,1% τον Νοέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022, φτάνοντας τα 18,2 δισεκατομμύρια. Αυτό υποδηλώνει τις συνεχείς προσπάθειες της Turkish Airlines να διευρύνει την εμβέλειά της και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους επιβάτες της.

Επιπλέον, ο όγκος φορτίου και αλληλογραφίας της αεροπορικής εταιρείας τον Νοέμβριο του 2023 έφτασε τους 153,5 χιλιάδες τόνους, σημειώνοντας αύξηση 11% από 138,3 χιλιάδες τόνους τον Νοέμβριο του 2022. Αυτή η αύξηση στις μεταφορές φορτίου υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο της Turkish Airlines στα παγκόσμια logistics και το εμπόριο.

Από τον Νοέμβριο του 2023, το μέγεθος του στόλου της Turkish Airlines ήταν 437 αεροσκάφη, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευσή της να προσφέρει μια σύγχρονη και άνετη εμπειρία πτήσης στους επιβάτες της. Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στον στόλο της, διασφαλίζοντας ότι παραμένει ένας από τους νεότερους και πιο προηγμένους στον κόσμο.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Turkish Airlines το 2023 υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά της σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο αεροπορικό τοπίο. Με τον αυξημένο αριθμό επιβατών, τη διευρυμένη χωρητικότητα και τις εύρωστες μεταφορές εμπορευμάτων, η Turkish Airlines βρίσκεται σε καλή θέση για να συνεχίσει την τροχιά ανάπτυξης και επιτυχίας τα επόμενα χρόνια.

Η Turkish Airlines, μέλος της Star Alliance, που ιδρύθηκε το 1933 με στόλο πέντε αεροσκαφών, διαθέτει στόλο 436 (επιβατικών και φορτηγών) αεροσκαφών που πετούν σε 345 προορισμούς παγκοσμίως, 292 διεθνείς και 53 εσωτερικούς σε 129 χώρες.