Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η IHG συνεχίζει την επέκταση της ανάπτυξης της πολυτέλειας και του lifestyle στην Ευρώπη με την υπογραφή συμφωνίας franchise με την InterContinental Tirana, για το ντεμπούτο της επωνυμίας στην Αλβανία.

Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει το 2025 και η IHG υπέγραψε την συμφωνία franchise με τον Ram Geci, Ιδιοκτήτη και Πρόεδρο του Geci Group, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες υποδομής της Αλβανίας, που ειδικεύεται επίσης στη φιλοξενία και τον τουρισμό.
Η εταιρεία έχει περίπου 20 χρόνια εμπειρία στη φιλοξενία, καθώς είναι μέτοχος από το 2004 και αποκλειστικός ιδιοκτήτης του Tirana International Hotel, Τίρανα, Αλβανία, από το 2011.

Το νέο ξενοδοχείο InterContinental Tirana θα διαθέτει περίπου 300 δωμάτια και σουίτες, ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο με αίθουσα χορού και χωρητικότητα έως και 1.000 ατόμων για MICE (Συναντήσεις, Κίνητρα, Συνέδρια & Εκθέσεις) και γάμους. Θα υπάρχει επίσης ένα πολυτελές σπα και ένα εστιατόριο και μπαρ στον τελευταίο όροφο με πανοραμική θέα στην πόλη.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων, κοντά σε βασικά αξιοθέατα όπως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Κάστρο των Τιράνων, την Όπερα, την Πινακοθήκη και τα κύρια ιδρύματα όπως το Αλβανικό Κοινοβούλιο, τα Υπουργεία, η Εθνική Τράπεζα της Αλβανίας και ο Δήμος Τιράνων.
Το κατάλυμα απέχει μόλις 15 λεπτά οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων.

Οι εγκαταστάσεις του InterContinental Tirana θα περιλαμβάνουν έναν χαλαρωτικό χώρο ευεξίας και αναψυχής που περιλαμβάνει εσωτερική πισίνα, χαμάμ, σάουνα, αίθουσες περιποίησης και γυμναστήριο.
Θα υπάρχουν πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ, καθώς και καζίνο, παιδική λέσχη, βιβλιοθήκη και μεγάλος υπόγειος χώρος στάθμευσης.