Οι ταξιδιώτες αναψυχής συχνά δυσκολεύονται να αποφασίσουν ποιον προορισμό να επιλέξουν. Με εκατοντάδες δημοφιλείς προορισμούς και πολλές επιλογές πτήσεων, η απόφαση για το πού θα ταξιδέψετε μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Για ορισμένους ταξιδιώτες, η επιλογή τους γίνεται είτε από την οικογένεια και τους φίλους σε μια ξένη χώρα είτε αποκλειστικά από τη λίστα επιθυμιών τους. Στην τελευταία περίπτωση, η απόφαση για τον προορισμό που θα επισκεφτείτε για αναψυχή μπορεί να είναι δύσκολη.

Ωστόσο, οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα το έχουν κάνει λίγο πιο εύκολο, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν με βάση τον τύπο της ομάδας (ηλικία, ενδιαφέροντα κ.λπ.) και την εποχή του χρόνου.

Η Έκθεση Horizons 2023/2024 της Skyscanner με τη συμμετοχή 18.000 ταξιδιωτών παγκοσμίως υποδηλώνει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι κοινή μεταξύ των ταξιδιωτών που ερευνούν προορισμούς που πρέπει να επισκεφτούν.

Ειδικότερα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες για να διεξάγουν έρευνα σχετικά με τους προορισμούς τους, να συγκρίνουν πτήσεις και ξενοδοχεία και σε πολλές περιπτώσεις να κάνουν κράτηση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Χρήση κινητών συσκευών για έρευνα προορισμού

Πάνω από το 48% των ανθρώπων αναζητούν προορισμούς σε κινητά τηλέφωνα πριν προγραμματίσουν το αεροπορικό τους ταξίδι.

Σχεδόν το 47% των ανθρώπων συνέκριναν πτήσεις προς διαφορετικούς προορισμούς πριν αποφασίσουν.

Περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα έκανε κράτηση για ταξίδια μέσω κινητών συσκευών.

Χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η χρήση μιας κινητής συσκευής για έρευνα ταξιδιωτικών προορισμών μπορεί επίσης να σημαίνει τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) όταν σχεδιάζουν τα ταξίδια τους.

Τα διαδικτυακά chatbots, τα οποία είναι γενικά διαθέσιμα σε φορητές συσκευές, μπορούν να κάνουν τέτοιες αποφάσεις πολύ πιο εύκολες παρέχοντας μια ολοκληρωμένη περίληψη των τοποθεσιών με βάση τα ενδιαφέροντα του ατόμου.

Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το chatbot να αναφέρει τους κορυφαίους προορισμούς για συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Ομοίως, μια συγκεκριμένη επιλογή προορισμού μπορεί να περιοριστεί με βάση τον τύπο των αξιοθέατων που είναι διαθέσιμα για τους τουρίστες κατά την προβλεπόμενη ώρα του ταξιδιού.

Ποιοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη

Η χρήση κινητών συσκευών για έρευνα και κρατήσεις προορισμών αεροπορικών ταξιδίων είναι κυρίως εμφανής στο ανατολικό μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής.

Οι ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης χρησιμοποιούν επίσης τεχνητή νοημοσύνη όταν σχεδιάζουν τα αεροπορικά τους ταξίδια, οι περιοχές όπου αναπτύσσεται η αεροπορική βιομηχανία είναι μεγαλύτερες σε κλίμακα.