Η συνολική ανάκαμψη της απασχόλησης στις ΗΠΑ δεν θα επιτευχθεί, εκτός αν η τουριστική βιομηχανία δεν επανεκκινήσει με ασφάλεια.

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση που εκπονήθηκε για την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση (U.S. Travel Association) από την Tourism Economics.

  • Το 40% της υπερβολικής ανεργίας στις ΗΠΑ ανήκει στον τομέα της αναψυχής και της φιλοξενίας, παρά το γεγονός ότι ο τομέας αυτός αντιστοιχεί στο 11% του συνόλου της προ πανδημικής απασχόλησης στις ΗΠΑ.
  • Παρά το γεγονός ότι ορισμένες θέσεις εργασίας αποκαθίστανται αργά με την έναρξη των περιόδων ταξιδιού την άνοιξη και το καλοκαίρι, περισσότερο από το ένα τέταρτο όλων των εργαζομένων στον τομέα της L&H παραμένουν άνεργοι.
  • Σχεδόν οι μισές από τις 16,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της L&H εξαλείφθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
  • Εάν κάθε κλάδος επανέλθει στο επίπεδο απασχόλησης πριν από την πανδημία, το συνολικό ποσοστό απασχόλησης θα μειωθεί από 10,2% σε 6,2% —ακόμα 2,7% υψηλότερο από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

“Ζητούμε από τους ηγέτες του Κογκρέσου να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να περάσουν τις βελτιώσεις ανακούφισης που πρόκειται να βοηθήσουν στην προστασία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε κάθε πολιτεία και σε κάθε γωνιά της χώρας”, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της U.S. Travel Association Ρότζερ Ντάου.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος ζήτησε μια σειρά νομοθετικών προτεραιοτήτων που θα πρέπει να περιληφθούν σε μια τελική συμφωνία ανακούφισης. Ιδίως ενίσχυση και επέκταση του Προγράμματος Προστασίας Paycheck για παροχή βοήθειας σε ταξιδιωτικούς οργανισμούς που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο πρόγραμμα.