Η τελευταία ανάλυση δεδομένων που παρήγαγε η YouGov, ο διοργανωτής της Arabian Travel Market (ATM), αποκάλυψε ότι το 46% των ταξιδιωτών πολυτελείας στη Μέση Ανατολή, σχεδιάζει να ταξιδέψει διεθνώς σε κάποιο στάδιο κατά τη διάρκεια του 2021.

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους ίδιους παραλήπτες εάν σκοπεύουν να κάνουν εγχώριες διακοπές κατά τη διάρκεια του 2021 και περισσότεροι από τους μισούς (52%) των ερωτηθέντων επιβεβαίωσαν ότι θα το κάνουν. Επιπλέον, το 25% των ερωτηθέντων σχεδίαζε να κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό και το 4% των ερωτηθέντων δεν είχε σχέδια να ταξιδέψει οπουδήποτε το 2021.

Το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδίαζε να ταξιδέψει δύο φορές τους επόμενους 12 μήνες και το 25% επιβεβαίωσαν ότι σχεδίαζαν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ταξιδιώτες πολυτελείας στη Μέση Ανατολή ενδιαφέρονται για προορισμούς με εξαιρετική φυσική ομορφιά (34%), διακοπές στην παραλία (34%), ευνοϊκό κλίμα (29%) και συνδεσιμότητα (28%). Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι ταξιδιώτες πολυτελείας στη Μέση Ανατολή ανησυχούν περισσότερο για τους κινδύνους για την υγεία των ταξιδιών (43%) και την ασφάλεια (35%). Ωστόσο, ένας στους τρεις ερωτηθέντες είπε επίσης ότι η πραγματική τιμή και ότι αντιπροσώπευε την καλή σχέση ποιότητας / τιμής ήταν ακόμη πολύ σημαντική.

Η πολυτέλεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος τηςmes ATM και έχει τη δική της ειδική εκπομπή, την ILTM Arabia, η οποία συνεργάζεται με την ATM και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 17-18 Μαΐου. Αυτή η διήμερη εκδήλωση παρέχει σε κάθε εκθέτη έως και 40 δεκαπέντε λεπτά συναντήσεις με έμπειρους ταξιδιωτικούς πράκτορες πολυτελείας από όλη τη Μέση Ανατολή.