Λόγω των σημαντικών αλλαγών στις επιθυμίες κράτησης των επιβατών τους, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa αλλάζουν από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό πτήσεων και τώρα ολοκληρώνουν τα δρομολόγια πτήσεων τους έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Το νέο θερινό χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί στα συστήματα κράτησης από σήμερα 29 Ιουνίου και επομένως μπορεί να γίνει κράτηση. Ισχύει έως τις 24 Οκτωβρίου, στο τέλος της κανονικής θερινής περιόδου.

Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν τον επόμενο μήνα πάνω από το 40% του αρχικά προγραμματισμένου προγράμματος πτήσης τους.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν συνολικά πάνω από 380 αεροσκάφη από τους αερομεταφορείς του Ομίλου Lufthansa μέχρι τον Οκτώβριο. Και το ήμισυ του στόλου του Ομίλου Lufthansa βρίσκεται θα είναι ξανά στον αέρα με 200 αεροσκάφη περισσότερα από ότι τον Ιούνιο.

“Σιγά-σιγά, τα σύνορα ανοίγουν ξανά. Η ζήτηση αυξάνεται βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο Χάρι Χόμεστερ Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deutsche Lufthansa AG.

Συνεπώς, επεκτείνουμε με συνέπεια το πρόγραμμα πτήσεων και το παγκόσμιο δίκτυο μας και προχωράμε στην επανεκκίνηση. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ακόμη περισσότερες συνδέσεις με όλα τα μέρη του κόσμου με όλες τις Lufthansa Group Airlines μέσω όλων των κόμβων”.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, πάνω από το 90% όλων των αρχικά προγραμματισμένων προορισμών μικρών και μεσαίων αποστάσεων και πάνω από το 70% των προορισμών μεγάλων αποστάσεων του Ομίλου θα εξυπηρετηθούν ξανά.

Οι πελάτες που σχεδιάζουν τώρα τις καλοκαιρινές και φθινοπωρινές διακοπές τους θα έχουν έτσι πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο για τουριστικές και επιχειρηματικές συνδέσεις μέσω όλων των κόμβων του Ομίλου.

Lufthansa

Η Lufthansa θα πετάει 150 συχνότητες στην αμερικανική ήπειρο κάθε εβδομάδα το καλοκαίρι / φθινόπωρο μέσω των κόμβων της Φρανκφούρτης και του Μονάχου.

Σχεδόν 90 πτήσεις την εβδομάδα προγραμματίζονται για την Ασία, πάνω από 45 προς τη Μέση Ανατολή και πάνω από 40 για την Αφρική.

Οι πτήσεις θα συνεχιστούν έως τον Οκτώβριο από τη Φρανκφούρτη σε προορισμούς όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη (JFK), η Ουάσιγκτον, το Σαν Φρανσίσκο, το Ορλάντο, το Σιάτλ, το Ντιτρόιτ, το Λας Βέγκας, η Φιλαδέλφεια, το Ντάλλας, η Σιγκαπούρη, η Σεούλ, το Κανκούν, το Βίντχουκ και ο Μαυρίκιος.

Η υπηρεσία θα συνεχιστεί έως τον Οκτώβριο από το Μόναχο σε Νέα Υόρκη / Νιούαρκ, Ντένβερ, Σαρλότ, Τόκιο και Οζάκα.

Η Lufthansa προσφέρει συνολικά πάνω από 2.100 εβδομαδιαίες συνδέσεις σε δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.
Από τη Φρανκφούρτη, θα υπάρχουν ακόμη 105 προορισμοί και από το Μόναχο περίπου 90.

Οι ακόλουθοι προορισμοί θα συνεχιστούν από τη Φρανκφούρτη πριν από τον Οκτώβριο: Σεβίλλη, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, Βασιλεία, Λιντς και άλλα.

Από το Μόναχο, η Lufthansa θα πετάει σε περισσότερους προορισμούς γύρω από τη Μεσόγειο, όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα, το Ντουμπρόβνικ, η Μάλαγα και το Φάρο.

Επιπλέον, η εβδομαδιαία διαθεσιμότητα υπαρχόντων και εξαιρετικά απαιτητικών προορισμών θα αυξηθεί.

 

Austrian Airlines

Μετά την επιτυχή επανεκκίνηση, η αύξηση των πτήσεων της Austrian Airlines συνεχίζει σύμφωνα με το σχέδιο.

Από τον Ιούλιο και μετά, ο αερομεταφορέας της Αυστρίας θα πετάξει σε περισσότερους από 50 προορισμούς.

Πτήσεις προς Πάλμα ντε Μαγιόρκα και Ζαντάρ, διπλασιάζοντας τον αριθμό των πτήσεων προς Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ σε έως και έξι συνδέσεις την εβδομάδα.

Θα υπάρχουν επίσης περισσότερες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Νίκαια.

SWISS

Η SWISS θα συνεχίσει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της από τη Ζυρίχη και τη Γενεύη τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, προσθέτοντας επιπλέον νέους προορισμούς στο δίκτυό της εκτός από τις υπάρχουσες διαδρομές της.

Η αεροπορική εταιρεία θα προσθέσει 12 νέες ευρωπαϊκές διαδρομές από τη Ζυρίχη τον Ιούλιο και θα προσφέρει 24 νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς από τη Γενεύη.
Θα εξυπηρετήσει συνολικά 11 προορισμούς μεγάλων αποστάσεων από τη Ζυρίχη τον Ιούλιο και 17 τον Οκτώβριο.

Eurowings

Η Eurowings αυξάνει επίσης σημαντικά τα δρομολόγια πτήσεων τόσο για ταξιδιώτες επαγγελματίες όσο και για ταξιδιώτες αναψυχής, με σκοπό να επιστρέψει στο 80% του δικτύου της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μετά την άρση των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων και περιορισμών, το ενδιαφέρον για προορισμούς διακοπών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κροατία, ιδιαίτερα, αυξάνεται ραγδαία.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Eurowings θα πετάξει το 30% έως 40% του στόλου της τον Ιούλιο.

 

Brussels Airlines

Η Brussels Airlines επεκτείνει την προσφορά της τόσο για ταξιδιώτες αναψυχής όσο και για εταιρικούς επισκέπτες.
Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να εκτελέσει το 45% του αρχικά προγραμματισμένου προγράμματος.