Ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών είχαν σχέδια να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, πολύ λιγότεροι τελικά πραγματοποίησαν κάποια απόδραση. Μόλις το 46% των ερωτηθέντων λένε ότι έφυγαν αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ValuePenguin σε σχεδόν 1.600 καταναλωτές. Το εν λόγο ποσοστό είναι χαμηλότερο από το 73% τον Απρίλιο που δήλωσαν ότι σκόπευαν να ταξιδέψουν.

Οι λόγοι πίσω από τις καλοκαιρινές εξαιρέσεις ταξιδιών ποικίλλουν, με πιθανότερα τα  προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια όπως καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Στην πραγματικότητα, το 48% πιστεύει ότι τα αεροδρόμια λειτουργούν χειρότερα τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία. Άλλοι μπορεί να έχουν παρατεταμένους φόβους για τον COVID-19 ή να αποσύρονται τελικά λόγω των υψηλότερων ναύλων των αεροπορικών εταιρειών.

Σημαντικά ευρήματα

  • Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (54%) δεν έκαναν καλοκαιρινές διακοπές φέτος. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά από το 73% που είπε στον ValuePenguin τον Απρίλιο ότι είχαν σχέδια καλοκαιρινών ταξιδιών.
  • Αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για διακοπές, καθώς το 54% των Αμερικανών δηλώνει ότι έχει φθινοπωρινά ή/και χειμερινά ταξίδια. Αυτό είναι το υψηλότερο μεταξύ των εξαψήφιων κερδών (69%) και των Gen Zers(63%).
  • Κάποιοι που ταξίδεψαν αυτό το καλοκαίρι αντιμετώπισαν δυσκολίες. Περίπου 1 στους 5 καλοκαιρινούς ταξιδιώτες (19%) δηλώνουν ότι έχασαν ένα σημαντικό γεγονός ή περίσταση λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων πτήσεων, ενώ ένα παρόμοιο ποσοστό (17%) βίωσε χαμένες ή λάθος αποσκευές.
  • Η πλειοψηφία των καταναλωτών πιστεύει ότι η εμπειρία πτήσης έχει επιδεινωθεί πριν από την πανδημία COVID-19. Σχεδόν οι μισοί (48%) σημειώνουν ότι τα αεροδρόμια είναι πιο πολυσύχναστα και λιγότερο αποτελεσματικά — ποσοστό που αυξάνεται στο 67% μεταξύ των baby boomers. Επιπλέον, το 30% δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ασφαλές να πετάει λόγω ανησυχιών για την υγεία όπως ο COVID-19 και η ευλογιά των πιθήκων.
  • Οι ταξιδιώτες είναι ανοιχτοί να υποβάλουν αίτηση για TSA PreCheckγια μείωση των μεγάλων ουρών στο αεροδρόμιο. Πάνω από τα δύο τρίτα των Αμερικανών λένε ότι είτε είναι πρόθυμοι να υποβάλουν αίτηση (26%) είτε σκέφτονται να το κάνουν (42%).