Οι μισοί Βρετανοί θέλουν να κάνουν δύο ή περισσότερες φορές διακοπές το 2022 ενώ το 70% σχεδιάζει να κάνει τουλάχιστον μία τουλάχιστον φορά διακοπές το επόμενο έτος.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από έρευνα που δημοσιεύθηκε από την WTM London, η οποία δείχνει επίσης ότι τέσσερις στους 10 καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για διακοπές από ό,τι το 2019.

Η δημοσκόπηση σε 1.000 καταναλωτές, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (1 Νοεμβρίου) διαπιστώνει ότι μόλις το 16% δεν σχεδιάζει να φύγει καθόλου.

Το ένα τρίτο (29%) δήλωσε ότι σχεδιάζει μερικές διακοπές – συμπεριλαμβανομένων των σύντομων αποδράσεων καθώς και των μεγαλύτερων διακοπών – ενώ το 11% δήλωσε ότι ελπίζει να κάνει τρείς. Σχεδόν ένας στους 10 (9%) δήλωσε ότι σχεδιάζει να κάνει περισσότερες από τρεις φορές διακοπές.

Τα ευρήματα των καταναλωτών υποστηρίζονται από την έρευνα μεταξύ της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με σχεδόν τις μισές (44%) από τις 676 εταιρείες που ερωτήθηκαν από την WTM London να δηλώνουν ότι οι κρατήσεις τους θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019.

Τα δύο πέμπτα (42%) λένε ότι τα επίπεδα κρατήσεων το επόμενο έτος θα εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με το 2019, ενώ το 14% δεν ήταν σίγουρο ή δεν γνώριζε.
Επιπλέον, ένας στους πέντε από τους 1.000 ανθρώπους που απάντησαν στη δημοσκόπηση της WTM, δήλωσε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν από την ΚΟΒΙΔΑ, όταν τα έξοδα ήταν υψηλότερα.

Όταν ρωτήθηκαν “σε τι σκοπεύετε να ξοδέψετε τα επιπλέον χρήματά σας;”, οι διακοπές ήταν η πρώτη απάντηση, με το 55% να λέει ότι σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για να κλείσει μια απόδραση.

Ο Simon Press, διευθυντής της έκθεσης WTM London, δήλωσε:

“Έχει δημιουργηθεί ευρεία ανεκπλήρωτη ζήτηση για ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό έχει φανεί από την αύξηση των ποσοστών κρατήσεων κάθε φορά που χαλαρώνουν οι περιορισμοί.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα και η σύγχυση σχετικά με τους ταξιδιωτικούς κανόνες έχει αποτρέψει πολλούς επίδοξους παραθεριστές μέχρι τώρα”.