Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το 65% των καταναλωτών ανά την Ευρώπη σχεδιάζουν ή έχουν ήδη κάνει κράτηση για το επόμενο ταξίδι τους με αεροπλάνο μέσα στο 2021.

Μάλιστα, το αντίστοιχο ποσοστό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες ήταν ακόμη μεγαλύτερο και έφτασε το 68%, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την easyJet σε 5.000 καταναλωτές σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης το διάστημα 8-20 Ιανουαρίου.

Τα ευρήματα

Οι πελάτες της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας είναι πιθανότερο να ταξιδέψουν αυτό το έτος, καθώς σχεδόν τα τρία τέταρτα σχεδιάζουν ήδη την επόμενη εκδρομή τους. Επίσης, όπως καταδεικνύει η έρευνα:

  • Το 82% των καταναλωτών δηλώνει ότι του αρέσει να ταξιδεύει πολύ.
  • Τα ταξίδια εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για πολλούς και από εκείνους που είχαν ήδη κάνει κράτηση για το 2021 (14%) πάνω από το ήμισυ (56%) είπε ότι σκόπευε να κάνει κράτηση ξανά φέτος, δείχνοντας έντονη όρεξη για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο.
  • Για όσους περιμένουν να κάνουν κράτηση για να ταξιδέψουν φέτος, η πλειοψηφία (82%) περιμένει τη χρονική στιγμή που θα υπάρχει περισσότερη βεβαιότητα σχετικά με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ενώ
  • Οι περιορισμοί και η καραντίνα είναι σημαντικοί παράγοντες στον περιορισμό της ζήτησης ταξιδιού.

Ο ρόλος των εμβολιασμών

Τα προγράμματα εμβολιασμού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη συνεχίζουν να προχωρούν και αυτό φαίνεται ήδη να έχει δώσει ώθηση στις ταξιδιωτικές κρατήσεις. Νωρίτερα αυτό το μήνα η easyJet ανέφερε αύξηση των κρατήσεων κατά 250% σε σύγκριση με πέρυσι.