Οι νεότεροι ταξιδιώτες θέλουν την τελευταία τεχνολογία στα σαλόνια των αεροδρομίων, σύμφωνα με έρευνα της YouGov, την οποία της ανέθεσε η εταιρεία Spafax σχετικά την ψυχαγωγία των Βρετανών επιβατών.

Το 68% του βρετανικού κοινού θέλει στα σαλόνια των αεροδρομίων την τεχνητή νοημοσύνη AI για να αξιοποιεί στο έπακρο το χρόνο του, ψηφιακή πλοήγηση στα τερματικά του αεροδρομίου για επιιτάχυνση της διαδικασίας check-in, παιχνίδια AR, ψώνια ολόγραμμα ρούχων και ρομποτική ιατρική βοήθεια.

Στην έρευνα που πήραν μέρος 2.110 επιβάτες σχετικά με την λίστα επιθυμιών τους για «το αεροδρόμιο του μέλλοντος», απάντησαν:

  • 37% ηλικίας 18 έως 34 θα έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια AR με άλλους επιβάτες.
  • 17% ηλικίας 18 έως 24 ετών θα ήθελε να δοκιμάσει ρούχα ολογράμματος σε ένα αεροδρόμιο.
  • 36% των γυναικών θα επέλεγε μια προεπισκόπηση των τουριστικών αξιοθέατων στον προορισμό τους με εικονική πραγματικότητα (VR).

“Τα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι η εμπειρία του αεροδρομίου περνάει μια ριζική αλλαγή και αυτή είναι μια «χρυσή ευκαιρία» για να επωφεληθεί η βιομηχανία, τόνισε μεταξύ άλλων ο Charles Vine, επικεφαλής συμμαχιών εμπορικών σημάτων της Spafax.

Οι αίθουσες αεροδρομίων, εξελίσσονται από απρόσωπες αίθουσες αναμονής με καρέκλες και μηχανές καφέ σε αίθουσες εμπειριών.

Τα αποτελέσματα μας στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι οι επιβάτες θέλουν την εισαγωγή της τεχνολογίας, με τρόπο που να βελτιώνει το ταξίδι τους και να τους διασκεδάζει”.