Τα αεροσκάφοι της οικογένειας 737 MAX της Boeing δεν θα πραγματοποιήσουν πτήσεις μέχρι το καλοκαίρι, παραδέχτηκε σήμερα η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών. Η δήλωση αυτή προκάλεσαι περαιτέρω ανησυχίες στις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Το αεροσκάφος έχει γειωθεί από τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές, οι οποίες σκότωσαν συνολικά 346 άτομα.

Η Boeing εργάζεται για να διορθώσει το σφάλμα που ήταν παράγοντας τόσο στις συντριβές της Lion Air όσο και Ethiopian Airlines. Όμως οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν επρέψει ακόμα την επανεκκίνηση του αεροσκάφους.

Η εταιρεία ήλπιζε ότι η αμερικανική ρυθμιστική αρχή (FAA), θα ενέκρινε το αεροσκάφος κατάλληλο για πτήσεις μέχρι το Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Αλλά μετά την αποκάλυψη περαιτέρω σφαλμάτων στο αεροσκάφος, η Boeing αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή του.

Την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι είχε βρει ένα άλλο πρόβλημα το οποίο πρέπει να διορθωθεί για να μπορέσει να πετάξει ξανά.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Ryanair, έχουν μεγάλο αριθμό MAX στον στόλο τους και εξαρτώνται από το αεροσκάφος για να αυξήσουν τη χωρητικότητα σε κοντινούς προορισμούς.

Η γείωση των αεροσκαφών έχει ήδη κοστίσει στη Boeing πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.