Ποσοστό 66% των 2.000 Αμερικανών που ταξίδεψαν διεθνώς τους τελευταίους 14 μήνες έχει την επιθυμία να πραγματοποιήσει ταξίδια εκδίκησης καθώς αισθάνθηκε ότι έχασε χρόνο και εμπειρίες λόγω της πανδημίας.

Καθώς πολλοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αρθεί, το 57% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα της Exodus Travels, μπόρεσαν να κάνουν ένα ταξίδι περιπέτειες που γίνεται μια φορά στη ζωή το 2022.

Αυτό περιλάμβανε:

  • Tο να δουν κάτι ή κάποιον που δεν θα είναι εκεί σε 10 χρόνια (22%).
  • Nα χρησιμοποιήσουν έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να διώξουν το άγχος από τα ταξίδια (21%).
  • Nα ταξιδέψουν εκεί από όπου κατάγεται η οικογένειά τους ( 21%).

Γενικά οι Αμερικανοί είναι θετικοί σε οποιαδήποτε ταξιδιωτική εμπειρία τους τελευταίους 14 μήνες.

Μετά την παύση στα διεθνή ταξίδια, το 80% δήλωσε ότι χρειάζεται διακοπές το 2023 περισσότερο από ποτέ.

Μάλιστα το 77% αισθάνθηκε περισσότερο σαν τον εαυτό του, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων ταξιδιών του.

Και το 80% είπε ότι η επιστροφή στα ταξίδια τους τελευταίους 14 μήνες ήταν καλό για την ψυχή τους και για την ευημερία τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ταξίδι τους ήταν τέλειο: η αλλαγή των περιορισμών για τον COVID-19 ανάγκασε ορισμένους ερωτηθέντες να επαναπρογραμματίσουν (37%), ενώ άλλοι ασχολήθηκαν με χαμένες αποσκευές (35%) ή καθυστερημένες και ακυρωμένες πτήσεις (31%).

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και από εκείνους που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το 84% είπε ότι το ταξίδι τους άξιζε τον κόπο – και το 85% είπε ότι, παρά τις όποιες δυσκολίες, θα το ξανάκαναν ευχαρίστως αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Τι προβλέπεται για το μέλλον

Όχι μόνο οι Αμερικανοί τυχοδιώκτες σκέφτονται με αγάπη τα προηγούμενα ταξίδια τους, αλλά πολλοί σκέφτονται ήδη το μέλλον. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχει ήδη προγραμματίσει ένα άλλο ταξίδι εξωτερικού (71%) και ένα ταξίδι εσωτερικού (65%) για τα επόμενα χρόνια.

Και το 77% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα θα συνιστούσε να ξεκινήσουν και άλλοι να ταξιδεύουν ξανά.

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ποιες συμβουλές θα μοιράζονταν με άλλους, που σχεδιάζουν ταξίδια. Οι κορυφαίες συμβουλές τους ήταν :

  • Κάντε κράτηση τώρα, για να επωφεληθείτε από πολλές αεροπορικές εταιρείες που δεν προσφέρουν χρεώσεις για ακύρωση ή αλλαγή πτήσεων (58%).
  • Χρησιμοποιήστε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για τις περιπτώσεις που συμβεί κάτι απροσδόκητο (57%)
  • Ξοδέψετε επιπλέον χρήματα εάν χρειαστεί, προκειμένου να πετάξετε σε αεροπορική εταιρεία χωρίς χρεώσεις αλλαγής του δρομολογίου (56%).