Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe) ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τη Μάλτα για παραβίαση των ταξιδιωτικών κανόνων ΕΕ.

Οι αρχές της Μάλτας αποφάσισαν να αλλάξουν την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού μόνο σε τρεις μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υπήκοοι της χώρας εμβολιασμένοι με την 2η δόση τους προηγούμενους τρεις μήνες θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική, για να παραμείνει έγκυρο το δελτίο εμβολιασμού τους.

Η απόφαση αυτή δεν είναι εναρμονισμένη με την απόφαση που επιβάλλουν τα άλλα κράτη μέλη.

Οι αρχές στη Μάλτα διευκρίνισαν επίσης ότι οι κάτοικοι της Μάλτας που επιστρέφουν στη χώρα αυτή μετά τις 17 Ιανουαρίου χωρίς έγκυρο έγγραφο εμβολιασμού θα έχουν περίοδο χάριτος δύο εβδομάδων.
Αλλά από την 1η Φεβρουαρίου, τα άτομα αυτά θα μπουν καραντίνα δύο εβδομάδων.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας αντιτάχθηκε στην απόφαση. Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, οι ισχύοντες κανόνες δημιουργούν σύγχυση στους ταξιδιώτες.

«Δεδομένου ότι η Μάλτα είναι το μόνο κράτος μέλος που έχει συντομεύσει την περίοδο ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού COVID-19, η αρχή Δημόσιας Υγείας έχει επιβάλει ένα περιττό εμπόδιο για τους κατοίκους της Μάλτας να ταξιδεύουν, μαζί με την υπονόμευση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για την τουριστική βιομηχανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου την πολύ προκλητική χειμερινή περίοδος», τονίζεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου.