Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) καλωσορίζει την πρώτη γυναίκα πρόεδρό του, την κ. Candace McGraw, διευθύνουσα σύμβουλο του αεροδρομίου Σινσινάτι/Βόρειο Κεντάκι (CVG), η οποία με τις τεράστιες γνώσεις της στον κλάδο θα ηγηθεί της εμπορικής ένωσης των αεροδρομίων του κόσμου.

Η κ. McGraw θα προεδρεύει του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου (WGB) του ACI World, το οποίο αποτελείται από 28 κορυφαίους CEO αεροδρομίων που διορίζονται από τα περιφερειακά Διοικητικά Συμβούλια, καθώς και από τον άμεσο πρώην πρόεδρο.

Συμμετέχει στο WGB από το 2018 και είναι Αντιπρόεδρος του ACI World από τον Ιανουάριο του 2022, διαδεχόμενη τον Σεΐχη Aimen bin Al Hosni, διευθύνοντα σύμβουλο των αεροδρομίων του Ομάν.

Το WGB του ACI World κατευθύνει τον οργανισμό μέσω στρατηγικών σε βασικά θέματα για τους φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων που αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες και τα συμφέροντα των μελών του προς όφελος των ταξιδιωτών και των κοινοτήτων παγκοσμίως.

Η κ. McGraw ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος στο αεροδρόμιο Σινσινάτι/Βόρειο Κεντάκι τον Ιούλιο του 2011 και έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στις αερομεταφορές, τις νομικές υποθέσεις και τη δημόσια διοίκηση.
Το 2022, το CVG σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση του όγκου φορτίου (+16,8%) μεταξύ των 20 αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση σε συνολικό φορτίο.

Είναι ενεργή στην τοπική κοινότητα καθώς και στον κλάδο των αερομεταφορών, προασπίζοντας θέματα που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων, την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη, την ηγεσία και την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.