Tο εστιατόριο του ξενοδοχείου Metropolitan, Avenue bistro & Bar συμμετέχει για 3η χρονιά στη διεθνή πρωτοβουλία Goȗt-de-Good-France του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και του παγκοσμίως φήμης chef Alain Ducasse για την προώθηση της πλούσιας παράδοσης της Γαλλικής κουζίνας.

Σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν πάνω από 2.000 εστιατόρια σ’ όλο το κόσμο με το κάθε εστιατόριο να προτείνει το δικό του μενού που έχει σαν βάση ένα συνδυασμό Γαλλικής κουζίνας και τοπικών προϊόντων της κάθε περιοχής.

Στις 21 Μαρτίου 2017 όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή θα προσφέρουν στην πελατεία τους αποκλειστικά το προτεινόμενο μενού τους.

Αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ο chef του Avenue Bistro & Bar, Ηλίας Καριώτογλου, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού έξη πιάτων. Το μενού περιλαμβάνει σαμπάνια Michel Roux με εορταστικά καναπεδάκια, βασιλικό καβούρι και καραβίδα «au gratin» με ταλιατέλες, φουά γκρά με παλαιωμένο πορτ και άγρια μανιτάρια, σολομό και λαβράκι «Coulibiac style» με παναρισμένα τηγανιτά αυγά ορτυκιών, φιλέτο αρνιού γεμιστό με μανιτάρια, πουρέ σκόρδου και αγκινάρες «barigoule», ποικιλία εκλεκτών Γαλλικών τυριών και για επιδόρπιο μια πανδαισία από γλυκά όπως κρεμ μπρουλέ φυστικιού Αιγίνης, σφαίρα σοκολάτας, μαρέγκα «moelleux» με ξηρούς καρπούς, σορμπέ ρόδι και «crumble» αχλαδιού.