Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Συμβούλιο Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών Γερμανίας (BARIG), καλωσορίζει το αεροδρόμιο του Βερολίνου Βρανδεμβούργου (BER) στο δίκτυο του, ενισχύοντας τη συνεργασία στη αεροπορική βιομηχανία της χώρας για τη βελτίωση των λειτουργιών και της αποδοτικότητας.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών στη Γερμανία και των βασικών ενδιαφερομένων σε διάφορους τομείς των αερομεταφορών, με στόχο την αντιμετώπιση των ποικίλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Michael Hoppe, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του BARIG, υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των καλά οργανωμένων λειτουργιών των αεροδρομίων στη διασφάλιση αποτελεσματικών αεροπορικών ταξιδιών.
Είπε πώς “η προσθήκη του αεροδρομίου της πρωτεύουσας, στο δίκτυο μας αποτελεί σημαντική εξέλιξη. Μέσω του διαλόγου, επιδιώκουμε βελτιώσεις που ωφελούν τις αεροπορικές εταιρείες, τους επιβάτες και τους πελάτες στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών”.

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου Βρανδεμβούργου, που εξυπηρετεί την περιοχή της γερμανικής πρωτεύουσας, είχε πέρυσι περίπου 23 εκατομμύρια επιβάτες, με την πλειονότητα να πετάει με αεροπορικές εταιρείες μέλη της BARIG.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία διαχείρισης του ανέλαβε την ευθύνη για τους ελέγχους ασφαλείας επιβατών και αποσκευών στο BER, τους οποίους προηγουμένως διαχειριζόταν η Ομοσπονδιακή Αστυνομία.
Η μετάβαση αυτή αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση των χρόνων αναμονής για τους ταξιδιώτες. Επιπλέον, ο αερολιμένας πρόκειται να αναβαθμίσει τα σημεία ελέγχου ασφαλείας του με αξονικούς τομογράφους αιχμής, βελτιώνοντας και επιταχύνοντας τη διαδικασία ελέγχου.

Η Aletta von Massenbach, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Flughafen Berlin Brandenburg τονίζει ότι “στο BER δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καινοτομία, προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα γι’ αυτό είναι η ανάληψη της ευθύνης και της διαχείρισης των ελέγχων αεροπορικής ασφάλειας και η σχετική επένδυση σε νέα τεχνολογία ελέγχου. Με την BARIG θα προωθήσουμε περαιτέρω την αεροπορική κίνηση για την περιοχή της πρωτεύουσας και την ανατολική Γερμανία”.