Μπορεί ο γαστρονομικός τουρισμός να προσελκύσει ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα στο νησί της Κρήτης;

Στο ερώτημα αυτό απαντάει ο ανταποκριτής του BBC, Rajan Datar, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ στην Κρήτη για την ταξιδιωτική εκπομπή του βρετανικού καναλιού, fast track.

Στον απόηχο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, στην Κρήτη παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των επισκεπτών το καλοκαίρι, μεταδίδει το ρεπορτάζ. Ωστόσο, ένας αριθμός Ελλήνων ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κάνουν τον τουρισμό κινητήριο δύναμη για ανάκαμψη.

Στο ρεπορτάζ γίνεται ξενάγηση από την κα Ζωή Νόβακ, ειδική σε θέματα αγροτουρισμού και κρητικής διατροφής, ενώ επίσης μιλά ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, δημιουργός της ΒΙΟΛΕΑ, μιας οικογενειακής επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τους ιδιόκτητους ελαιώνες και επενδύει σε νέες επισκέψιμες κτιριακές εγκαταστάσεις και καινοτόμες μηχανολογικές υποδομές παραδοσικού τύπου προκειμένου να αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για τους τουρίστες.

Την ίδια ώρα, παρουσιάζεται  η ταβέρνα “Ντουνιάς” στα Κεραμειά, ενώ ειδική μνεία γίνεται στα τοπικά προϊόντα της Κρήτης.