Η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit απομακρύνει Βρετανούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντ ‘αυτού, πολλοί από αυτούς κάνουν διακοπές στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ForwardKeys, Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπολείπονται κατά 4,6% σε σχέση με πέρυσι.

Τουρκία και Τυνησία επιστρέφουν στο προσκήνιο

Οι κύριοι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν πληγεί από τη μείωση της ζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit έχει σαφώς αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται τα σχέδια διακοπών. Η Ισπανία είναι σήμερα κατά 7,0% πίσω στις θερινές κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με πέρυσι. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 2,7%, η Κύπρος στο 6,9% και η Πορτογαλία στο 10,6%.

Οι τελευταίες αναλύσεις δείχνουν αύξηση κατά 14% στις κρατήσεις των Βρετανών ταξιδιωτών σε μη ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ως εκ τούτου Τουρκία και Τυνησία επιστρέφουν στο τουριστικό προσκήνιο αντί των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζήτηση της Τουρκίας είναι κατά 31% μπροστά συγκριτικά με πέρυσι. Καλές ταυτόχρονα είναι και οι επιδόσεις της Αιγύπτου και της Τζαμάικας.

Ελκυστικό το Λονδίνο για το Πάσχα

Μειωμένες είναι όμως και οι αεροπορικές κρατήσεις για τη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, για την περίοδο του Πάσχα, τα εισιτήρια για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν φαίνεται να επηρεάζονται, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 7,7%. Οι κύριες αγορές πηγές τουρισμού είναι η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ισπανία και η Ιταλία.