Οι τιμές των ευρωπαϊκών διακοπών αναμένεται να αυξηθούν έως και 31% λόγω του Brexit, ενώ 250.000 θέσεις απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο στην βιομηχανία του τουρισμού διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, προειδοποιεί έρευνα του συνδέσμου Εποχικών Επιχειρήσεων στον Τουρισμό (SBIT).

Ο σύνδεσμος SBIT εκπροσωπεί πάνω από 200 βρετανικών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα του τουρισμού και στην μελέτη του επισημαίνεται πως οι βρετανικές εταιρείες που απασχολούν προσωπικό στην Ευρώπη ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αύξηση του κόστους κατά 58% καθώς θα κληθούν και μεταξύ άλλων να καταβάλλουν υψηλά ποσά στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, τονίζουν οι αναλυτές η λίρα μειώνεται κατά 10% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε σύγκριση με την κορυφή που βρίσκονταν τον περασμένο Απρίλιο και κατά 3% έναντι του ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες παίρνουν 141 λιγότερα δολάρια ΗΠΑ ή 109 λίρες για κάθε 1.000 λίρες που ανταλλάσσουν, ενώ με το ευρώ θα πάρουν 34 λίρες λιγότερες.

Οι ειδικοί μάλιστα συνιστούν στους ταξιδιώτες να παρακολουθούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και να αγοράζουν ταξίδια όταν η λίρα “έχει μια καλή μέρα”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.