Η καυτή νέα τάση στην Αμερική, είναι το camping. Όπως αποκαλύπτει η μελέτη Camping of America 2019 της Kampgrounds of America (KOA) το είδος αυτό των διακοπών γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των νεότερων, ιδιαίτερα των Millennials και Gen X (που γεννήθηκαν μεταξύ 1965 και 1980).

Η ετήσια μελέτη αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 7 εκατομμύρια τροχόσπιτα στις ΗΠΑ, εκ των οποίων το 77% είναι από αυτές τις δύο ομάδες και μόνο το 23% είναι Baby Boomers ή μεγαλύτεροι.

Όπως αναφέρεται η βιομηχανία κατασκήνωσης έχει δει εντυπωσιακή ανάπτυξη από το 2014, κυρίως λόγω των νεότερων και πιο ποικιλόμορφων κατασκηνωτών.
Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο το 23% των κατασκηνωτών ήταν Baby Boomers ή μεγαλύτεροι.

Το ένα τρίτο του συνόλου των κατασκηνωτών περιγράφουν τους εαυτούς τους ως “δια βίου” κατασκηνωτές. Αυξανόμενο είναι το ποσοστό των Millennials και Gen X που περιγράφουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά νέοι κατασκηνωτές εξακολουθούν να μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους για camping. Το 20% δηλώνει ότι θα κάνει camping για πρώτη φορά φέτος.

Γιατί Millennials και Gen X αγαπούν το camping

  • Το 45% από ευχάριστες αναμνήσεις οικογενειακών διακοπών
  • Το 33% για να ξεφύγει από το πλήθος
  • Το 21% για να ανακαλύψουν μία νέα περιοχή

Η KOA προβλέπει ότι η βιομηχανία κατασκήνωσης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, καθώς το 90% των ερωτηθέντων εφήβων (Gen Z) δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν camping ως ενήλικες.