Σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τον κλάδο της φιλοξενίας, ο ηγέτης του all-inclusive premium παραθεριστικού θερέτρου, Club Med, ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη Sustainable Hospitality Alliance.

Αυτή η κίνηση ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση του Club Med για περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε ολόκληρη τη βιομηχανία, σημειώνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την Net Positive Hospitality.

Η Sustainable Hospitality Alliance, μια παγκόσμια κοινοπραξία που εκπροσωπεί πάνω από 50.000 ακίνητα και 7 εκατ. δωμάτια, είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει την εμπειρία του Club Med στη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία. Αυτή η συνεργασία αποτελεί απόδειξη του moto του Club Med, «Το μέρος για να είσαι ευτυχισμένος είναι εδώ. H στιγμή να είσαι ευτυχισμένος είναι τώρα. Αλλά είναι και αύριο», υποδηλώνοντας τη σημασία του στη δημιουργία αρμονικών και φυσιολατρικών εμπειριών για τους ταξιδιώτες.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, το Club Med υπερασπίστηκε τη βιώσιμη πρακτική με το 70% των νέων ή ριζικά ανακαινισμένων θέρετρων από το 2018 να κατασκευάζονται σύμφωνα με τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα πρότυπα BREEAM. Τα περισσότερα από τα Club Med Resorts είναι πιστοποιημένα “Green Globe”, που εγγυώνται βιώσιμες βέλτιστες πρακτικές.

Πρόγραμμα ByeBye Plastic

Το πρόγραμμα «Bye Bye Plastic» του Club Med, που στοχεύει στην εξάλειψη του πλαστικού μιας χρήσης από τα θέρετρα του, υπογραμμίζει περαιτέρω την αφοσίωσή του στην περιβαλλοντική διαχείριση. Το 2023, η Club Med αναδείχθηκε ως η καλύτερη εταιρεία τουριστικού τουρισμού φιλοξενίας για εργασία από το γαλλικό οικονομικό περιοδικό Capital, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για την ευημερία και την ανάπτυξη των εργαζομένων.