Εξαιρετικά εντυπωσιακή είναι η δυναμική του κινέζικου εξερχόμενου τουρισμού δεδομένου ότι μόνο το 10% των Κινέζων διαθέτει διαβατήριο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Αμερικανούς είναι 40% και 76% για τους Βρετανούς.

Μέχρι το 2030, θα μπορούσαν να υπάρχουν 400 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Εξωτερικού Τουρισμού της Κίνας (Cotri).

Μέχρι τότε, θα συμβάλουν στο ήμισυ της παγκόσμιας ανάπτυξης του τομέα.

Το 54% των Κινέζων επισκεπτών είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών και είναι κολλημένοι με το διαδίκτυο. Προτιμούν τις ατομικές διανυκτερεύσεις τις οποίες επιλέγουν μέσω των reviews στο διαδίκτυο.

Οι καλύτεροι προορισμοί

Οι περισσότεροι έχουν επισκεφθεί τις περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, καθώς και την Ταϊβάν, η οποία είναι ανεξάρτητο κράτος αλλά θεωρείται από το Πεκίνο μια κινεζική επαρχία.

Αυτοί οι τρεις προορισμοί μόνο αντιπροσώπευσαν σχεδόν 70 εκατ. ταξίδια το 2018.

Οι οικονομίες της Ασίας έχουν επωφεληθεί περισσότερο από την εν λόγω κινεζική τουριστική έκρηξη. Από τους 10 πρώτους προορισμούς, 9 βρίσκονται σε αυτήν την ήπειρο.

Η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία είναι οι δύο μεγαλύτεροι δικαιούχοι: λαμβάνουν δέκα φορές περισσότερους Κινέζους από ό,τι πριν από δέκα χρόνια. Η επιτυχία του αστικού τουρισμού στις μεγάλες μητροπόλεις αυτής της περιοχής αποτελεί μια άλλη υποκείμενη τάση.

Τέλος, το Μακάο, η Κουάλα Λουμπούρ και η Μπανγκόκ θα απορροφήσουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια επισκέπτες το 2025, οι μισοί από τους οποίους θα προέρχονται από την Κίνα, σύμφωνα με την Oxford Economics.