Η AXA προσφέρει πλέον ασφάλιση μέσω της τεχνολογίας blockchain. Το “fizzy” μια πλήρως αυτοματοποιημένη και ασφαλής πλατφόρμα για την παραμετρική ασφάλιση έναντι καθυστερημένων πτήσεων. Η παράμετρος είναι τα στατιστικά στοιχεία των πτήσεων.

Σύμφωνα με την AXA, η πλατφόρμα προσφέρει άμεση, αυτόματη αποζημίωση στους καταναλωτές των οποίων οι πτήσεις καθυστερούν. Εάν το αεροπλάνο σας έχει καθυστερήσει περισσότερο από δύο ώρες, το “fizzy” θα σας αποζημιώσει αμέσως.

Όταν αγοράζετε ασφάλιση για καθυστέρηση πτήσης στην πλατφόρμα, η αγορά γίνεται μέσω του λογισμικού συναλλαγών Ethereum, καθιστώντας το ασφαλιστικό συμβόλαιο απαραβίαστο. Η σύμβαση συνδέεται με παγκόσμιες βάσεις δεδομένων εναέριας κυκλοφορίας, οπότε μόλις παρατηρηθεί καθυστέρηση άνω των δύο ωρών, η αποζημίωση ενεργοποιείται αυτόματα.

Με αυτόν τον τρόπο, η AXA μεταβιβάζει την απόφαση αποζημίωσης σε ένα ανεξάρτητο δίκτυο, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη που μπορούν να έχουν οι πελάτες στην εταιρεία.

Η κάλυψη είναι απόλυτα διαφανής, όπως επισημαίνει η AXA, καθώς οι χρήστες γνωρίζουν εκ των προτέρων το ποσό που θα τους επιστραφεί σε περίπτωση που καθυστερήσει η πτήση τους. Η χρήση της τεχνολογίας blockchain εγγυάται την ακεραιότητα των συμβάσεων που καταγράφονται σε αυτήν.