Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για αρκετούς χειμερινούς ηλιόλουστους προορισμούς εν μέσω «συνεχιζόμενων εχθροπραξιών» στη Μέση Ανατολή.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τη Βόρεια Αφρική.

Το Φόρεϊν Όφις είπε ότι «η κατάσταση αλλάζει γρήγορα» σε όλη την περιοχή και συνιστά προσοχή στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Τυνησία και το Μαρόκο.

Η συμβουλή καλύπτει 19 χώρες: Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Αλγερία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τυνησία, Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, Ισραήλ, Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, Κατάρ, Ομάν, Μαρόκο, Λιβύη, Ιράν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Υεμένη και Λίβανο.

Οι Βρετανοί υπήκοοι στο Λίβανο κλήθηκαν να φύγουν μετά τον θάνατο 700 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.

«Οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσαν να κλιμακωθούν γρήγορα και να δημιουργήσουν κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Παρακολουθήστε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές και άλλα μέσα καθώς η κατάσταση αλλάζει γρήγορα», ανέφερε η FCDO.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν να πετούν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου και του Ισραήλ.

Οι περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις του Ισραήλ.

«Ο EASA θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, με σκοπό να αξιολογήσει εάν υπάρχει αύξηση ή μείωση των κινδύνων για τους φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών της ΕΕ», ανέφερε η υπηρεσία.