Το ιταλικό studio Well-Tech θα παρουσιάσει το νέο αρχιτεκτονικό project «Future Hotel Skins», στην 7η HORECA 2012 που πραγματοποιείται από το Σάββατο 4 έως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο concept που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει μέσα και έξω τα ξενοδοχεία -και όχι μόνο- μέσω διαδραστικών υλικών και καινοτόμων τεχνολογιών.

Το «Future Hotel Skins» θα παρουσιάσει 4 λύσεις για την ολική μεταμόρφωση κάθε ξενοδοχειακής επιχείρησης, είτε πρόκειται για μεμονωμένες μονάδες, για αλυσίδες ξενοδοχείων είτε για ένα bar ή ένα εστιατόριο.

•    Media Hotel: Ένα ξενοδοχείο με διαδραστικές τεχνολογίες για μια εμπειρία Τρίτης Γενιάς. Στο hall του Media Hotel δημιουργείται ένας media τοίχος, που συνδέει διαδραστικά τα halls της εκάστοτε παγκόσμιας αλυσίδας σε πραγματικό χρόνο.
•    Fashion Hotel: Ένα ξενοδοχείο με εξελιγμένα υλικά, design και τεχνολογίες. Σε διαφορετικά σημεία του Fashion Hotel σχεδιάζονται εικονικά μοντέλα που ξεπροβάλλουν από το πουθενά και “παρελαύνουν” στο lobby, το lounge και στους διαδρόμους. Όλα αυτά χάρη στις τρισδιάστατες ολογραφικές προβολές που ενεργοποιούνται από ανιχνευτές κίνησης.
•    Free Energy Hotel: Ένα ξενοδοχείο με υψηλής ποιότητας υλικά που “συλλαμβάνουν” την κίνηση των ανθρώπων και την μεσχηματίζουν σε ηλεκτρισμό για χρήση από το ξενοδοχείο.
•    Play Hotel: Ένα ξενοδοχείο με διαδραστικά υλικά και τεχνολογίες που επιτρέπουν το παιχνίδι και αλληλεπιδρούν με παιδιά και ενήλικες.

Η 7η HORECA 2012, έκθεση-θεσμός για το σύνολο του κλάδου, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 390 και πλέον εκθετών σε πείσμα των καιρών και θα αναπτυχθεί σε 36.000 τμ. (!) καταλαμβάνοντας και τα 4 Ηalls του εκθεσιακού κέντρου.

Η 7η HORECA αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αφού αποδεικνύει στην πράξη, πως παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ο Τουρισμός και η Μαζική Εστίαση μπορούν να κοιτούν με αισιοδοξία το μέλλον. Μάλιστα, αναμένεται να καταρρίψει και το προηγούμενο ρεκόρ επαγγελματιών επισκεπτών (70.000), με αποτέλεσμα να καταστεί η μεγαλύτερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση που έγινε ποτέ στη χώρα μας!

Oι διοργανωτές της HΟRECA υλοποιώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξωστρέφειας και στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας της έκθεσης, έχουν έρθει σε συμφωνία με 250 hosted buyers προκειμένου να κλείσουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ανδρέας Αλειφέρης