Το Grand Hyatt Athens, το πρώτο ξενοδοχείο Hyatt στην ελληνική πρωτεύουσα και το πρώτο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hyatt Hotels Corporation.

Tο πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση, συνδυάζει δραματική αρχιτεκτονική με πρωτοποριακό σχεδιασμό και είναι εύκολα προσβάσιμο σε ιστορικά αξιοθέατα και εστιατόρια της πόλης. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην ιδιοκτησία όπου λειτουργεί το πρώην ξενοδοχείο Athens Ledra (και πρώην το Ledra Marriott).

Το ξενοδοχείο διαθέτει 309 δωμάτια, εκ των οποίων 38 είναι σουίτες, όπως η Προεδρική Σουίτα, η Royal Σουίτα και οι τέσσερις Grand Executive Suites με βεράντες. Τα δωμάτια διαθέτουν θέα είτε στην Ακρόπολη, είτε στην πόλη ή στον εσωτερικό διαμορφωμένο κήπο.

Το Grand Hyatt Athens προσφέρει επίσης χώρο για κάθε τύπο εκδήλωσης με ευέλικτο χώρο εκδηλώσεων 21.500 τετραγωνικών και επτά ευέλικτους πολυλειτουργικούς χώρους συσκέψεων που φιλοξενούν έως 1.000 επισκέπτες.

Επιπλέον, το κέντρο ευεξίας διαθέτει τέσσερις ιδιωτικές αίθουσες περιποίησης, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σαλόνια χαλάρωσης, σάουνα και χαμάμ.

Γιορτάζοντας τον εικονικό ελληνικό πολιτισμό, το ξενοδοχείο ενσωματώνει επιμελημένη τέχνη που θυμίζει την αρχαία Αθήνα. Παράλληλα με τα αρχικά κομμάτια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το ξενοδοχείο παρουσιάζει επίσης ένα εντυπωσιακό λόμπι με μια εξαιρετική εγκατάσταση τέχνης που ονομάζεται The Coin, η οποία είναι φτιαγμένη από αναπαραγόμενα αρχαία νομίσματα της Αθηναίας που αντιπροσωπεύουν την ελληνική οικονομική υπεροχή τον 5ο αιώνα π.Χ.

Το ξενοδοχείο θα διαχειρίζεται η Kokari Limited και έχει αναπτυχθεί από τις διεθνείς εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα Henderson Park και Hines.

Θα είναι το δεύτερο ακίνητο της Hyatt στην Ελλάδα, που θα ενταχθεί στο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.

Η Hyatt Hotels Corporation, με έδρα το Σικάγο, είναι μια κορυφαία εταιρεία παγκόσμιας φιλοξενίας με ένα χαρτοφυλάκιο 14 κορυφαίων εμπορικών σημάτων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει πάνω από 700 ακίνητα σε περισσότερες από 50 χώρες σε έξι ηπείρους.