Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μείωση 79% στους όγκους κρατήσεων για ολόκληρο το 2020 καθώς και στα καθαρά έσοδα 81% στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε το Hostelworld.

Η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει ευκαιρίες στην πώληση ταξιδιωτικών εμπειριών. Καθώς και στην παροχή κοινωνικών χαρακτηριστικών για τη σύνδεση χρηστών πλατφόρμας.

Οι μελλοντικοί στόχοι

Η εταιρεία σχεδιάζει να βελτιώσει το Goki και το Counter App. Τις τεχνολογίες διαχείρισης επισκεπτών στις οποίες επένδυσε τον Αύγουστο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, αντίστοιχα.

Το Hostelworld αναφέρει επίσης ότι το σύστημα διαχείρισης ακινήτων, Backpackers Online, θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Οι μελλοντικοί στόχοι της περιλαμβάνουν προσθήκες ακινήτων, αγορά ή κατασκευή βασικών εφαρμογών, ανάπτυξη κοινωνικών εργαλείων και μετεγκατάσταση στο cloud.

Το 2020, εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το Hostelworld

“Το 2020 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά τόσο για το Hostelworld όσο και για ολόκληρη την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, τόνισε ο Γκάρι Μόρισον Διευθύνων Σύμβουλος του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου που εστιάζει στον προϋπολογισμό διαμονής.

Λαμβάνοντας υπόψη τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που παρουσιάζει η πανδημία, οι βασικές προτεραιότητες μας ήταν να υποστηρίξουμε υπαλλήλους, πελάτες και συνεργάτες μας σε ξενώνες. Καθώς η αύξηση της ρευστότητας μας και η επιτάχυνση της εκτέλεσης του βασικού χάρτη πορείας μας.

Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήσαμε σημαντικές βελτιώσεις στις δυνατότητες μάρκετινγκ, την εμπειρία των χρηστών και την ανταγωνιστικότητα των αποθεμάτων”.

Πτώση 22% στην μέση τιμή κράτησης

Η καθαρή μέση τιμή κράτησης ανήλθε στα 9,33 ευρώ. Κατέγραψε πτώση 22% σε σχέση με το ποσό των 12 ευρώ περίπου του 2019. Αυτό οφείλεται στην επίδραση των αυξημένων ακυρώσεων και της μείωσης των τιμών των κρεβατιών σε όλες τις αγορές.

Η εταιρεία μείωσε το κόστος μάρκετινγκ σε 9 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τα 33 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν το 2019.

Το προσαρμοσμένο EBITDA είχε ζημιά 17 εκατομμυρίων ευρώ, σε σύγκριση με το κέρδος των 21 εκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Η Hostelworld αναφέρει ότι η ταμειακή της θέση στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν 18 εκατομμύρια ευρώ.
Η εταιρία συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο και ενίσχυσε περαιτέρω τον ισολογισμό τον περασμένο μήνα μέσω δανείου ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.