Ένα από τα πιο cool ξενοδοχεία στον κόσμο, το ICEHOTEL της Σουηδίας, μόλις εγκαινίασε την 32η προσθήκη του με μια πινελιά βασιλικής μαγείας.

 

Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που χτίστηκε από χιόνι και πάγο παρουσίασε μια ολοκαίνουργια σουίτα σχεδιασμένη από τον πρίγκιπα Carl Philip Bernadotte, ή πρίγκιπα Carl Philip της Σουηδίας, και τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Oscar Kylberg.
Με την ονομασία “Όνειρο θερινής νυκτός”, η πολυτελής σουίτα διαθέτει φυτικά στοιχεία και φυτά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο εμβληματικό ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου στο Jukkasjärvi.
Οι τοίχοι της σουίτας είναι διακοσμημένοι με μπλοκ πάγου γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια και πανίδα, ενώ ένας εντυπωσιακός παγωμένος πολυέλαιος με λουλούδια στο εσωτερικό του κρέμεται από το ταβάνι.
Οι Bernadotte και Kylberg λένε ότι στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια στιγμή που να αποτυπώνει τη διάθεση του εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου, μιας από τις πιο διάσημες γιορτές στη Σουηδία.
“Λοιπόν, ποιος καλύτερος τρόπος για να δείξουμε τον πραγματικό χαρακτήρα του πάγου από το να εγκλωβίσουμε τα πιο ευαίσθητα και όμορφα σουηδικά λουλούδια του θερινού μεσημεριού σε ένα αρκτικό περιβάλλον; Για εμάς τους Σουηδούς, το κατακαλόκαιρο, και ειδικά η νύχτα του κατακαλόκαιρου, είναι γεμάτη μύθους και θρύλους”, ανέφερε το ζευγάρι σε ανακοίνωσή του.

Η ομάδα σχεδιασμού έχει ενσωματώσει πολλά στοιχεία λουλουδιών και πανίδας στη σουίτα.

 

“Η σκανδιναβική φύση που μας περιβάλλει με λουλούδια και πάγο παίζει τεράστιο ρόλο στην πολιτιστική μας ανατροφή και επηρεάζει το ποιοι είμαστε ως Σκανδιναβοί ως Σκανδιναβοί.
“Ελπίζουμε ότι το όραμά μας με τη σουίτα “Όνειρο θερινής νυκτός” θα σας προσκαλέσει να γίνετε κι εσείς μέρος μας”.

 

Η πολυτελής σουίτα είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες για τη χειμερινή περίοδο.