Το Jet2holidays ανέστειλε το πρόγραμμα διακοπών του σε Ισπανία από αύριο, ακολουθώντας τις κυβερνητικές συμβουλές από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφαίρεσε την χώρα από τη λίστα “ασφαλών ταξιδιών” το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Έχουμε λάβει την απόφαση να αναστείλουμε το πρόγραμμα πτήσεων και διακοπών μας προς την Κόστα ντε Αλμερία, το Αλικάντε, τη Μάλαγα και τη Μούρθια από τις 28 Ιουλίου έως και τις 16 Αυγούστου, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Θα επικοινωνήσουμε επίσης με πελάτες που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ισπανία για να τους ενημερώσουμε για τις επιλογές τους σχετικά με την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για κρατήσεις από τις 17 Αυγούστου και μετά, θα παρέχουμε επιπλέον ενημέρωση μόλις λάβουμε περισσότερες πληροφορίες από την κυβέρνηση”.

Ισπανία προς Ην. Βασίλειο: Αποκαταστήστε τις αεροπορικές γέφυρες στα νησιά “σήμερα και όχι αύριο”

Η Ισπανία προτρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποκαταστήσει τις αεροπορικές γέφυρες στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά “σήμερα και όχι αύριο”.

Η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Ρέις Μαρότο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη από το Σαββατοκύριακο.

“Αυτό που θέλουμε είναι να αρθεί η καραντίνα στα νησιά το συντομότερο δυνατό. Και ελπίζουμε ότι θα είναι σήμερα και όχι αύριο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ελπίζουμε ότι αυτός ο διάλογος που ξεκινήσαμε με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και τις κυβερνήσεις των Βαλεαρίδων και Καναρίων Νήσων, θα αποφέρει καρπούς σύντομα, δηλώνει από την πλευρά της η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράνσα
Κονζάλες Ράια.

Όπως υπογραμμίζει αυτά είναι νησιά είναι “πολύ ασφαλή εδάφη, με επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά και πολύ κάτω από τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Λύση ζητά από Βρετανική κυβέρνηση η ABTA

Η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) παροτρύνει επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς μια περιφερειακή προσέγγιση της πολιτικής καραντίνας.

“Μια τέτοια προσέγγιση, αναφέρει θα μπορούσε να επιτρέψει το ταξίδι στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά, που είναι εξαιρετικά δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί για τους Βρετανούς παραθεριστές”.