Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 74% των επιβατών που χρησιμοποίησαν το Heathrow.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο επιβάτες χρησιμοποίησαν τον περασμένο μήνα το κεντρικό  αεροδρόμιο του Λονδίνου – το υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Παρά τα σημάδια ανάκαμψης, ο αριθμός των επιβατών εξακολουθούσε να είναι μειωμένος κατά 80% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 πριν από την πανδημία, καθώς τα εμπόδια στα ταξίδια παραμένουν.

Ο αριθμός των επιβατών της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκε κατά 230% σχεδόν σε ετήσια βάση, με το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης να διεκδικεί εκ νέου την πρώτη θέση ως το πιο δημοφιλές δρομολόγιο του Heathrow, ενόψει της εισόδου της JetBlue στην αγορά αυτή την εβδομάδα.

Εκπρόσωποι του Χίθροου δήλωσαν : “Το αεροδρόμιο του Χίθροου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αεροδρόμια της Ευρώπης.

Με τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς επισκέπτες να μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς την ανάγκη καραντίνας, η κοινή ομάδα εργασίας Ηνωμένου Βασιλείου/ΗΠΑ για τα ταξίδια πρέπει να αξιοποιήσει την παγκόσμια πρωτοποριακή ανάπτυξη εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα πρέπει να επιτευχθεί μια αμοιβαία συμφωνία για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν να μειώσουν το κόστος των εξετάσεων πριν από τρεις και πλέον μήνες, ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να αποτελεί εξαίρεση, με την Ευρώπη να έχει μειώσει τις τιμές της και σε ορισμένες περιπτώσεις να τις επιδοτεί”.