Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ταξιδεύει στον κόσμο και “αποκαλύπτει” το εστιατόριο Oliviera.

Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων με την υπογραφή του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas, ο οποίος για λίγες, μοναδικές ημέρες αναλαμβάνει την κουζίνα των εστιατορίων των ξενοδοχείων Mandarin Oriental σε Μαδρίτη, Μαϊάμι και Παρίσι.

Με την ξεχωριστή του προσέγγιση, προσκαλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας να απολαύσουν γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπως αυτές επαναπροσδιορίζονται μέσα από τη δημιουργική του ματιά.

Μια ξεχωριστή γεύση Ελλάδας

Η σειρά events“Oliviera Unveiled” φέρνει την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία Mandarin Oriental παγκοσμίως. Το ταξίδι ξεκινά από το εστιατόριο Palm Court του Mandarin Oriental Ritz, Madrid στη Μαδρίτη, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2025. Η εμπειρία συνεχίζεται στο MO Bar + Lounge του Mandarin Oriental, Miami στο Μαϊάμι από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2025 και ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Camelia του Mandarin Oriental, Paris στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2025.

Αντλώντας έμπνευση από τη μοναδική ατμόσφαιρα κάθε ξενοδοχείου, ο Bertrand Valegeas έχει δημιουργήσει προσεκτικά επιμελημένα μενού που περιλαμβάνουν à la carte επιλογές αλλά και μενού γευσιγνωσίας τριών σταδίων τα οποία θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο εστιατόριο Oliviera, έναν γαστρονομικό προορισμό που επαναπροσδιορίζει την ελληνική κουζίνα. Με έμφαση στη φρεσκάδα και την ποιότητα των εξαιρετικών ελληνικών πρώτων υλών, κάθε πιάτο αποτελεί έναν φόρο τιμής στην παράδοση, αποδίδοντάς την μέσα από μια σύγχρονη και εκλεπτυσμένη προσέγγιση.

Κάθε event θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από μενού που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία και την ουσία του Oliviera.

Μεταξύ των ξεχωριστών προτάσεων, περιλαμβάνονται το concept της “παραμάνας”, που παρουσιάζει παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά, καθώς και μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα:

Ελληνική σαλάτα Βιολογικές ντομάτες, ελιές Καλαμάτας, αγγούρι, φέτα

Τραγανό καλαμάρι Μελιτζάνα, γραβιέρα Μεσσηνίας, σάλτσα ντομάτας και δυόσμου

Σαγανάκι Γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων, ούζο

Μουσακάς Oliviera Σιγομαγειρεμένα μάγουλα μόσχου, μελιτζάνα, μπεσαμέλ

Κριθαρότο Αστακού Παραδοσιακό κριθαράκι

Φαγκρί αλά Πολίτα Αγκινάρες, καρότα, αρακάς

Crémeux από κατσικίσιο τυρί Lime, crumble λευκής σοκολάτας, παγωτό γιαούρτι – μέλι

Μέλι Μέλι βανίλια από τα μελίσσια μας, γύρη, παγωτό χαμομήλι

Οι επισκέπτες στο Μαϊάμι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερα μοναδικά cocktails, εμπνευσμένα από τα αρώματα της ελληνικής γης.

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα του Oliviera

Στην καρδιά του Mandarin Oriental, Costa Navarino, το εστιατόριο Oliviera, με την εκπληκτική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, αποτελεί έναν φιλόξενο γαστρονομικό προορισμό που δίνει νέα πνοή στις γεύσεις της Ελλάδας. Αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και αλιείς, το εστιατόριο προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα και εξαιρετική γεύση, μέσα από τη δημιουργική ματιά του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas και της ομάδας του.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, το ταξίδι του Chef Valegeas στον κόσμο της γαστρονομίας τον οδήγησε σε μερικά από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία και βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, έχει φέρει το πάθος, την τεχνογνωσία και την έμπνευσή του στο Mandarin Oriental, Costa Navarino, προσφέροντας μια καθηλωτική γευστική εμπειρία με μεγάλη έμφαση στη διαχρονική αξία της εποχικότητας.